Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Vy från Frostviken!

Foto, Madeleine Aaraas

Längs med den långa Vildmarksvägen, i det otämjda nordvästra hörnet av Sverige, hittar du en av de vildaste och vackraste regionerna i hela Skandinavien. Frostviken är en stor äventyrspark för både unga och de unga i sinnet, en pärla för naturälskare, sportintresserade, fotografer och konstnärer. Vildmarksvägen är det perfekta resmålet för er som vill njuta av Nordens ljuva natur med alla era sinnen. Det unika landskapet med berg och fjäll, kullar täckta av vildblommor, kristallklara älvar och sjöar, och förtrollande skogar som de få invånarna i regionen delar med björnar, fjällrävar, renar, bävrar och kungsörnar, bland annat. Här finns vidsträckta fjällområden med mycket orörd natur – en spektakulär vildmark. En underbar fjällmiljö under alla årstider som inbjuder till både äventyr och avkoppling i några av Sveriges mest spännande områden.

I Frostvikens vidsträckta fjällområden har du möjlighet att möta naturen i dess mest varierade former och uppenbarelser. Vare sig du färdas med bil eller till fots, om du väljer att hålla dig nära dalgångarnas bebyggelse eller ger dig ut på mer strapatsrika färder miltals in i fjällvärlden där du inte möter en människa, så är du omgiven av storslagna naturformationer, prunkande växtlighet och ett rikt djurliv.

Vandra i Sveriges mest utpräglade karstlandskap, längs norra Europas längsta vattenfyllda kanjon eller vågar du kanske besöka Sveriges längsta grotta?

Stort tack för den vackra bilden du medverkat med, Madeleine!