Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Heidi Andersson och Björn Ferry och byn Ensamheten!

Heidi Andersson och Björn Ferry mot fossilfri 2025!
Den globala uppvärmningen är vår tids ödesfråga, menar Heidi och Björn. Det gäller alla. Tiden är knapp, vi måste börja nu! Heidi och Björn´s målsättning är att nå fossilfrihet redan till år 2025. De driver hemsidan,  ”Fossilfri 2025”, där du kan ta del av deras vision av att bli fossilfria till år 2025. Fossilfria innebär att vi ska utesluta olja, kol och fossilgas ur vårt liv.
– ”En stor utmaning, svar ja, men ingen uppoffring, att bli fossilfria och planetskötare är något alla förr eller senare måste bli för att vi ska kunna säkerställa mänskligt liv i framtiden,” säger Heidi och Björn.

De har även medverkat i dokumentärfilmsserien, STORUMAN FOREVER – som sändes på SVT 2018 i fem avsnitt.

OM Heidi och Björn

Heidi växte upp i den lilla byn ”Ensamheten” en mil nordväst om Storuman i Västerbottens inland. Heidi beskriver hur hennes pappa som ung, undvek att nämna att han kom från Ensamheten, för att inte behöva förklara sig. Själv har Heidi gjort det motsatta och alltid betonat sin härkomst, eftersom det är just Ensamheten som hon är stolt över. Heidi började med armbrytning hemma i ladugården 11 år gammal (1992) vid sittande bord. Med hård träning och hjälp av pappa och bröder vann sedan Heidi helt otroliga 11 VM – medaljer och ett flertal silver- och bronsmedaljer.

Heidi_Andersson1200x800
Björn och Heidi. Foto: Andreas Johansson

Nu har Sveriges mysigaste, roligaste och mest ärliga idrottsman, Björn Ferry, lagt sin bössa på hyllan!

bjorn_skjuter_Skarpt640
Björn Ferry inför säsongen 2010-2011, Foto: Andreas Johansson

Nu är det slut med alla spännande stunder i TV-soffan. I alla fall vad det gäller när Björn Ferry tävlar. Björn kan nu i stället lugnt gå runt i sin skog, mäta skog på höjd och bredd och bara njuta av att se den växa upp, om än långsamt, barnen till glädje och nytta i framtiden. Och nu kan även han och hans stora kärlek, frun, Heidi, som har 11 VM guld i armbrytning, från byn Ensamheten, få rå om varandra och deras barn lite mer!

bjorn_mater_hojd600
Björn trivs i familjens skog!  Foto: Andreas Johansson

Familjen har nu fullt fokus på sitt skogsbrukande och sitt utmanade familjemål: Fossilfrihet 2025! Inom kort kommer det uppdateringar på deras blogg på 2020 års utmaningar!

Heidi_02_Heidi_sonen_pappan
Sonen, Dante, (idag några år äldre) Heidi och pappa Kent. Foto: Andreas Johansson

Stort tack till er båda för många underhållande upplevelser i form av spännande tävlingar! Heidi kommer inte att i tävla fler EM o VM som senior mer men hon kommer med säkerhet att tävla master o Grandmaster +40år o +50år och  kan även bli någon supermatch där man möter en specifik motståndare i ett visst antal matcher.

 

Heidi900
Foto: Malin Sydne

Länkar till Björn´s och Heidi´s hemsidor;
Heidi Andersson; http://heidiandersson.com/
Heidi finns även på Facebook
Båda finns på https://www.fossilfri.com/

 

Lämna ett svar