Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

VM i slalomskateboard till Båstad!

Båstad blir värdort när världens bästa åkare skall göra upp om VM-titeln i slalomskateboard den 7-9 augusti 2020. Elitåkare från USA, Brasilien, Tyskland, Lettland, Ryssland, Sverige och ytterligare fler nationer, kommer att fightas om VM-guldet i Båstad. Sveriges åkare är högt rankade och ser fram emot att få köra på hemmaplan.

I dagarna blev det klart att det blir Sverige och Båstad som arrangerar VM i slalomskateboard 2020. Lokal arrangör är EWB Group i samarbete med Sveriges skateboardförbund. Det var det fina läget, vanan att arrangera stora internationella event, en stor eventpublik och närheten till logistik och service som gjorde att arrangören valde Båstad för mästerskapet.

– ”Vi är väldigt glada och stolta att kunnat värva detta event till Båstad. Att få en street-sport till utbudet på Bjärehalvön är helt rätt och bidrar till en intressant och differentierad evenemangskalender”, säger Karin Bengtsson, Vd på Båstad Turism och Näringsliv.

Tävlingarna pågår i tre dagar med en ny disciplin varje dag. Dag 1 börjar med storslalom, dag 2 blir det hybridslalom och dag 3 tightslalom.

Tävlingarna är på tid och snabbast från start till mål vinner. Den 9 augusti koras världsmästaren som har bäst resultat i alla tre discipliner.

VM i slalomskateboard arrangeras varje år, vartannat år i Europa och vartannat år i USA eller Kanada. I år arrangeras tävlingarna i North Carolina, USA..

Även Pehr Palm på Event in Skåne är nöjd att detta världsmästerskap hamnar i Skåne och Båstad.

– ”Världsmästerskapen i Slalomskateboard skapar nya reseanledningar och positionerar Skåne som ett attraktivt val för aktiva besökare”, säger Pehr Palm.

Afterskate party och prisutdelning kommer att hållas på restaurang Papas efter finalerna på söndagen då man kan räkna med att träffa den nyblivna världsmästaren.

Läs mer på wcsbs2020.com här! 

 

OM Event in Skåne

Event in Skåne ger på olika sätt stöd till dem som vill värva ett event eller möte till Skåne, eller som har en idé om något nytt. Vi erbjuder även stöd för arrangemang av årligen återkommande event och möten.