Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Torshälla Kyrka!

I Torshälla kyrka finns minnen från alla århundraden sedan kyrkan byggdes. Den äldsta delen, koret och det lilla kapellet bakom altartavlan, är från 1100-talet. I korets valv finns takmålningar, utförda av Albertus Pictor i mitten av 1400-talet. En unik bild är ”Abraham med glasögon”, troligen den enda bilden från denna tidsperiod, som visar att glasögon användes då. Vidare finns fyra träskulpturer från 1400-talet. Den heliga Birgitta, S:t Göran, S:ta Katarina och S:ta Gertrud. Predikstol från 1600-talet med Kristus i centrum, de fyra evangelisterna och aposteln Paulus.
Källa; Svenska Kyrkan 

Torshälla kyrka är en kyrkobyggnad i Torshälla i Eskilstuna kommun. Den är församlingskyrka i Torshälla församling i Svenska kyrkan, tillhörande Strängnäs stift. Kyrkan ligger vid Rådhustorget. Kyrkan var även församlingskyrka för Torshälla landsförsamling.
Källa; Wikipedia 

Foto; Eva Lind Söderling
Eva är även medlem i Facebookgruppen, Dagens Sverigebild. Kika gärna in på alla fina bilder över Sverige från både amatörfotografer som proffs!

OBS! Klicka på bilden för större format!