Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Kungshamn

Kungshamn är en tätort i Bohuslän och centralort i Sotenäs kommun i Västra Götalands län. Orten består av delarna Gravarne, Bäckevik och Fisketången som tidigare var municipalsamhällen. Kungshamn är beläget på en halvö på västkusten strax norr om Lysekil. Smögenbron förbinder sedan år 1970 orten med Smögen.

Fisket har alltid varit en viktig del av Kungshamns historia. Till en början var fisket nästan den enda inkomstkällan och fortsatte vara det under en lång period. Vid mitten av 1900-talet fanns långt över 200 yrkesfiskare i Gravarne och en mängd människor som hanterade all fisk som lämnades iland. 1953 landades vid auktionerna mer än 10 miljoner kilo fisk. Sedan 1900-talets andra hälft har fisket successivt avtagit och idag finns endast ett tiotal fiskebåtar kvar i Kungshamn.
KÄLLA; Wikipedia 

Bilden; Foto: Stefan Kaffeemann
Klicka på den för större format!

Tusen tack för din medverkan med denna fina bild från Kungshamn, Stefan!

Du hittar många andra fina bilder som Stefan tagit på hans Instagramsida och Facebooksida.

Stefan är även medlem i gruppen ”Dagens Sverigebild” på Facebook. Kom gärna in och se många vackra bilder från vårt avlånga land!