Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Skidanläggningen Dundret är Sveriges bästa skidort 2020!

Efter en omröstning på skidsajten Freeride står Dundret som vinnare och kan titulera sig Sveriges bästa skidort 2020. Över 9000 personer har sagt sitt och Dundret fick hela 19 % av rösterna.

– Det känns riktigt härligt att vi blivit framröstade som Sveriges bästa skidort och vi är djupt tacksamma för alla som har röstat. Det säger mycket om vilken dådkraft som finns kring Dundret och hur stort intresset är för anläggningen. Att vi år ett skulle gå förbi jättarna i söder, läs Kläppen, Idre, Åre, Funäsdalen med flera är egentligen bara helt galet. Att vi jobbat för att stärka föreningarna, skapat förutsättningar för skidgymnasiet och på vägen skapat förtroende hos våra stolta ambassadörer som nu röstat på Dundret är nog ett bevis på att vi arbetat på rätt punkter från början och inte missat vad våran produkt är, den är och kommer alltid vara utförsåkning i dess alla kategorier i första hand, säger Dundrets verksamhetschef Tobias Larsson och fortsätter;

– Med den framtid som finns med friidrottshall, is- och evenemangsarena, multiaktivitetshus, Kunskapshuset, regionalt sjukhus, Malmbanan och de båda närliggande flygplatserna i Gällivare och Kiruna samt byggnationerna kring Repisvaara så ser verkligen framtiden ljus ut för Dundret. Nu med det här i ryggen så tar vi och jobbar på mot nästa mål med ännu mer energi.

Gällivare kommun köpte skidanläggningen sommaren 2019. Det finns stora framtidsplaner där bolaget Dundret Fjällanläggning AB satsar på att vidareutveckla och förlänga befintliga backar och installera ett nytt snökanonsystem. Aktivitets- och nöjesutbudet ska utvecklas och fler boendealternativ prioriteras.

– Otroligt roligt och ett kvitto på att Dundret är på rätt spår. Verksamhetschefen Tobias Larsson, Linus Lagnestig/fjällchef och Johan Olofsson/driftledare har gjort ett fantastiskt jobb på extremt kort tid. Dessutom har resan med Dundrets utveckling bara börjat, säger kommunalrådet Henrik Ölvebo.

– Att Dundret nu har blivit framröstad som Sveriges bästa skidort visar att vi verkligen är på G och något att räkna med för framtiden, säger Jeanette Wäppling, kommunalråd.

– Fantastiskt roligt att Dundret Fjällanläggning blivit framröstad som Sveriges bästa skidort. Däremot blir jag inte förvånad eftersom vi haft fina backar redan från säsongstart, dessutom med massor av snö tidigt i år. Ett stort tack till alla som röstat på Dundret Fjällanläggning som Sveriges bästa skidort 2019/2020 samt till personalen på anläggningen som gjort detta möjligt, säger Birgitta Larsson, kommunalråd.

Läs mer på freeride.se

Läs mer om Dundret Lapland

 

En arktisk småstad i världsklass

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor ca 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser.

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.