Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Ett år sedan alpina VM i Åre – nu gör sig Åre redo för nya världscuptävlingar 12-15 mars!

För ett år sedan drogs världens fokus mot Åre och Sverige för alpina VM 2019. SkiStar var stolt presenting partner och snögubben Valle var officiell budbärare för det prestigefyllda världsmästerskapet som för tredje gången genomfördes i den lilla världskända byn Åre. FIS World Ski Championships i Åre pågick 4 – 17 februari 2019 och var ett alpint nav som sågs av 815 miljoner tittare världen över. På plats i Åre upplevde över 100 000 besökare rekordstort 74 tävlande nationer. Nu vänds blickarna återigen mot Åre som är en av världens främsta skidorter som får arrangera världscuptävlingar. Den 12-15 mars 2020 gästas Åre av världseliten som ska göra upp i damernas AUDI FIS WORLD CUP.

Det långsiktiga målet för mästerskapet var att attrahera fler internationella gäster till Åre, inspirera till skidglädje och bygga vårt SkiStar-varumärke på en internationell marknad. Nu så här ett år senare kan vi konstatera att kommunikation kopplat till alpina VM i Åre före, under och efter har varit väldigt värdefull för oss, säger Mathias Lindström, Försäljnings- och marknadsdirektör på SkiStar.

Mitt under skidfesten i Åre för exakt ett år sedan spreds extra mycket skidglädje då tävlingen SkiStar Invitational genomfördes tisdagen den 12 februari i VM-arenan. I en unik parallellslalomtävling tävlade några av världens mest kända skidlegendarer Stenmark, Pärson & Aamodt m.fl. Tävlingen arrangerades genom ett unikt samarbete med Thomas Fogdös stiftelse Active Life Foundation och Right to Play. SkiStar var en del av evenemanget som vanns av Ivica Kostelic.

På tema skidglädje så får vi snart på nytt chansen att se världseliten i Åre, då damernas AUDI FIS WORLD CUP går av stapeln i mitten av mars. Det ska än en gång bli spännande att få uppleva världscuptävlingar av hög klass här i Åre då världens bästa damer gör upp inom slalom, storslalom och parallellslalom, säger Niclas Sjögren Berg, destinationschef SkiStar Åre.

Fakta FIS World Ski Championships i Åre 4 – 17 februari 2019

-11 tävlingar
-74 nationer (nytt världsrekord!)
-650 tävlanden
-48 medaljer
-1 412 volontärer från 38 länder
-3 089 portar
-25 500 meter B-nät
-4 000 liter blå karamellfärg i backen

Om Stiftelsen Active Life Foundation
Hjälper skadade idrottare tillbaka till ett aktivt liv – Stödjer forskning om idrottsskador och strävar efter att informera om vikten att vara rätt försäkrad. Bildades mars 1995 efter alpina skidåkaren Thomas Fogdös olycka i Åre.

EXTERNA LÄNKAR (Öppnas i ett nytt fönster)
Active Life Foundation
SkiStar Åre

12-14:e mars 2020 AUDI FIS WORLD CUP
Om Åre
Vlogg från alpina VM 2019
Vlogg/film från SkiStar Invitational 12 februari 2019