Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Anslut, dela och lagra bilder på ett smidigt sätt med image.canon

Canon lanserar gratistjänsten image.canon för smidig överföring av bilder och filmer direkt till enheter och webbtjänster. Den här revolutionerande anslutna bildåtergivningen innebär också gratis lagring i molnet – automatiskt från Canons kameror. Det är en unik anslutningslösning som hjälper fotografer på alla kunskapsnivåer att ta, ansluta och dela bilder på ett bekvämt sätt.

Anslutna bilder
image.canon går längre än bara till lagring. Den förser Canons användare med det enklaste sättet att hantera allt från familjebilder till professionellt arbetsflöde. image.canon placerar användarnas bilder – som sänts automatiskt eller manuellt från en Canon Wi-Fi-kamera* – på en central hubb för smidig vidarebefordran till enheter och webbtjänster, inklusive Google Drive, Flickr och YouTube. Lansering för integrering med Adobe och Google planeras till juni 2020.

De kameror med Wi-Fi-anslutning som Canon släpper under 2020* kommer att ge fotograferna de verktyg som behövs för att hänga med i 5G- och AI-världen – genom automatisk bakgrundsöverföring direkt till image.canon när anslutning till Internet finns.

Gratis lagring
Felsäkrad backup av bilder, utan användning av minneskort, sker helt enkelt genom att användarna ansluter sin Canon-kamera. Gratis lagring i 30 dagar **gäller för alla medier, inklusive RAW-bilder och 4k-filmer. Alla som gillar att fotografera i stor skala får alltså tillräckligt med tid att ladda ner bilderna till enheter och överföra dem till sina favorittjänster. I ett personligt bibliotek skapas och lagras kopior av alla bilder, som storleksanpassas till sociala medier. För långtidslagring finns ett utrymme på 10 GB för fotografernas viktigaste bilder och filmer.

Problemfri filhantering
Enkel, intuitivt och bekvämt. Det är själva kärnan i image.canon. Genom att installera det speciella datorprogrammet för image.canon kan fotograferna snabbt ladda ner sina bilder från Canon-kameran direkt från denna hubb. Den här processen kommer att automatiseras för Canons Wi-Fi-kameror som släpps under 2020*, något som gör filhanteringen ännu enklare. Canon-användare kan också enkelt sortera bilder och dela bilder problemfritt direkt till sina favoritkanaler inom sociala medier eller e‑postkontakter.

image.canonutlovar en revolution vad gäller anslutna bilder och filmer och tjänsten kommer att finnas tillgänglig från april 2020. Den här gratistjänsten kommer att förändra sättet för fotograferna att lagra, bearbeta och dela sina foton – och det finns spännande planer för regelbundna uppgraderingar som stöd för kreativiteten.

Mer information om image.canon finns HÄR!

CANON iMAGE GATEWAY Online Album Service kommer att avslutas den 16 mars 2020 och image.canon blir efterföljaren till tjänsten. Från starten av dataöverföringsperioden till dess slutförande kommer användarna inte att ha tillgång till några bildfiler eller album som redan laddats upp till tjänsten
image.canon ersätter CANON iMAGE GATEWAY i de flesta befintliga Canon-kamerorna***, och image.canon-kompatibilitet byggs in i framtida Wi-Fi-aktiverade kameror.

Observera att kunderna inte har tillgång till sina Canon Image Gateway-konton och innehållet under tjänstens övergångsperiod, från mitten av mars till slutet av mars 2020
Under tjänstens övergångsperiod kommer webbtjänstens bildöverföringsfunktion på Canons Wi-Fi-aktiverade kameror att vara avstängd. När den nya tjänsten lanserats och användarna godkänt de nya användarvillkoren och återställt överföringsfunktionen, så kommer funktionen att vara tillgänglig igen. Detaljinformation om hur man ska återställa webbtjänstens bildöverföringsfunktion i den uppgraderade tjänsten kommer att finnas på servicewebbplatsen för image.canon.

*Alla Canons kameror stöder inte automatisk bakgrundsöverföring. Andra kompatibla Wi-Fi-kameror från Canon erbjuder enkel manuell överföring direkt till image.canon. En komplett lista över kompatibla kameror finns på https://image.canon (kommer snart). Kompatibla kameror måste vara anslutna till Internet via Wi-Fi.

** Efter 30 dagar raderas originalbilderna, såvida de inte har flyttats till långtidslagring

***LEGRIA-videokameror och ett begränsat antal äldre fotoprodukter är inkompatibla och kommer att förlora funktionerna för molntjänster.

 

Om företaget Canon

Canon Svenska AB är en del i den globala koncernen Canon Inc. som erbjuder produkter och tjänster inom innovativ bildhantering. Allt ifrån kameror, skrivare och tryckeriutrustning till tjänster för lagring och delning av bilder, dokumenthantering och digitalisering av processer.Canon Inc. som grundades 1937 omsätter cirka 320 miljarder SEK och har 198 000 anställda – varav 18 000 i Europa. Canon Svenska har 330 medarbetare och omsätter 1,2 miljarder kronor genom direktförsäljning, franchise och fristående återförsäljare. Canon är ett av världens mest forskningsintensiva företag och under 2019 lämnades 3 555 USA-patent in, vilket innebär en global tredjeplats. Canons filosofi, Kyosei, är att arbeta tillsammans för allas bästa. Där ingår Canons miljöarbete som syftar både till att minska både den egna, och kundernas, miljöpåverkan.
Mer information om Canon finns HÄR