Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Lappugglor

Två Lappugglor som mötte varandra!! Dom stirrade ut varandra, dock blev det inget handgemäng. Detta möte skedde på ett kalhygge utanför Umeå. Foto; Gunnar Ekenberg

Lappugglan är en av världens största ugglor, nästan lika stor som berguven. Längden är 60–70 cm och vingspannet 135–160 cm. Den har mycket stora och karakteristiska askgrå ringar runt ögonen, med koncentriska, vågformiga, bruna streck och en halvmånformig, svart, framtill av vitt begränsad fläck på ögats inre sida samt omgivna av styva, med gult och svart streckade fjädrar. Iris är gul. Färgen är askgrå på ovansidan, med svartbruna längsfläckar samt bruna och gulaktiga tvärvågor.

Gunnar är även medlem i Facebookgruppen;Vi som älskar Norrland
Tusen tack för din medverkan med denna fina bild på Lappugglorna!

Besök även våra fotogrupper Dagens Sverigebild och Foto i Fokus