Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Fiskebäck i Göteborg

Fiskebäck är en stadsdel och primärområde i Göteborg, tillhörande stadsdelsnämndsområdet Västra Göteborg. Den gränsar till havet vid Göteborgs södra skärgård, och gränsar i norr till Hinsholmen/Långedrag, i nordost till Påvelund, och i söder till Bratthammar/Högen/Önnered.

Den moderna fiskehamnen tillkom på 1950-talet genom utfyllning med rivningsmassor från Majorna. Fiskebäck är Sveriges största fiskeläge och fiskarfamiljerna är numera också i flera fall redare. I hamnen finns en isfabrik och en nätfabrik i falurött, som ritades på 1960-talet av arkitekten Voldemars Vasilis. För friluftslivet finns en stor småbåtshamn med varv och marinbutiker och därintill ligger Fiskebäcksbadet.
KÄLLA; Wikipedia

Foto; Markus Esselmark – Tusen tack för din medverkan med denna underbart fina bilden!
Markus är även med i fotogruppen ”Hobbyfotografer” på Facebook.

Klicka på bilden för större format!

Besök även våra fotogrupper Dagens Sverigebild och Foto i Fokus