Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Skidglädje i fokus när den 7:e upplagan av SkiStar Winter Games genomförs i Sälen!

Den 2–4 april ser vi fram emot en helg full med skidglädje i Lindvallen när barn och ungdomar tävlar sida vid sida med åkare från det svenska alpina landslaget. Inför årets SkiStar Winter Games i Sälen är det extra stort intresse för lagtävlingen Sälenparallellen som just nu har 50 anmälda lag. Efter senaste dagarnas snöfall på uppåt 35 cm har Sälen just nu 80-95 cm snö i terrängen.

– ”Vårt mål är att ständigt utveckla SkiStar Winter Games och erbjuda barn och ungdomar tävlingar i världsklass. Vi fortsätter nu med att förbättra program och aktiviteter så att alla som deltar ska känna skidglädje och gemenskap oavsett ålder eller resultat. Tillsammans med arrangörsklubbarna, Svenska Skidförbundet och samarbetspartners vill vi erbjuda tävlingar och kringaktiviteter som inspirerar fler barn och ungdomar till ett aktivt och livslångt alpint intresse”, säger Fredrik Rydén, eventansvarig SkiStar.

I Sälenparallellen tävlar barn och ungdomar lagvis tillsammans med en av skidstjärnorna från vårt svenska alpina landslag. Det finns plats för 64 st fyrmannalag. Utöver Sälenparallellen ska även Mr. Ski Funtastic, Miss Ski Funtastic och Ski Funtastic Jr. koras i fartfyllda tävlingar där landslagsåkare tävlar mot nya lovande skidstjärnor.

– ”Vi kommer göra allt för att skidfesten i Sälen ska bli ett härligt minne och inspirera till fortsatt skidglädje för alla”, säger Anders Sundqvist, nationell alpin chef.

Historia SkiStar Winter Games Sälen:

Ski Funtastic slalomtävlingarna under SkiStar Winter Games i Sälen har lång tradition, de första tjejslalomtävlingarna ”Snödroppsslalom” och ”Lady Lange” arrangerades redan under tidigt 1980-tal av Malungs Slalomklubb. Tävlingen fick senare namnet ”Miss Rossignol” där flera av våra svenska stjärnor som Ylva Nowén, Anja Pärson, Jessica Lindell Vikarby, Maria Pietelä-Holmner och Frida Hansdotter deltagit.

Under åren har eventet utvecklats och under mitten av 2000-talet fick även killarna sina egna tävlingar. Idag är SkiStar Winter Games i Sälen en mötesplats för alla som älskar alpin skidåkning, helgen kryddas med att man träffar och åker skidor med stjärnorna i svenska alpina landslaget.​

Relaterade länkar
SkiStar Winter Games Sälen
Alpina skidförbundet information SkiStar Winter Games Sälen

Lämna ett svar