Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Nu öppnar naturum Hornborgasjön för säsongen!

FÖR KÄNNEDOM
”På söndag den 15 mars skulle naturum Hornborgasjön ha öppnat för säsongen. Så blir inte fallet.  Istället väljer naturum och Café Doppingen att flytta fram sin öppning med en veckas tid till den 21 mars.  Det för att följa utvecklingen av Coronavirusets spridning i Sverige och de senaste rekommendationerna från myndigheterna.”

 

Naturum Hornborgasjön slår på söndag, den 15:e mars, upp portarna för säsongen. Då med såväl boksläpp som föredrag av lokala profiler. Dessutom är det premiär för en ny utställning av Broddetorpsskolan.
​- ”Det här är startskottet för våren. Nu börjar vårfåglarna samlas och besökarna likaså. Vårkänslorna stiger verkligen”, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

Bilden ovan; Fågeludden, Hornborgarsjön. Foto/Källa; Länsstyrelsen i Västra Götaland

Söndagen den 15:e mars kommer att inledas med att den lokala konstnären Lasse Holgersson släpper sin nya barnbok om Ture Trana på naturum. Det blir även högläsning och signering av boken i Doppingens hörsal.

Klockan 14 kommer även den lokala fotografen och författaren Torbjörn Skogedahl att hålla ett föredrag. I föredraget kommer han att visa bilder och berätta om möten med både däggdjur och fåglar.

På naturum kan besökarna också ta del av en ny utställning som har gjorts av eleverna på Broddetorpsskolan. Utställningen ”Naturens förvandlingar” skildrar hur en fjärils liv ser ut.

Utanför naturum ställer konstnären Urban Imberg från Skövde ut sina tranor av plåt i naturlig storlek. Dessutom finns Mikael Sunnerstrands akvareller med naturmotiv att beskåda inne på Galleri Doppingen.

– ”Det känns härligt att vara igång. Vi har väntat och planerat sedan i höstas och ser nu verkligen fram emot att välkomna alla besökare”, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön.

Även Café Doppingen öppnar den 15:e mars.

Läs mer om naturums program för året här www.hornborga.com

Lämna ett svar