Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Bästa E-sportsevenemangen i Sverige 2020!

E-sporten har blivit allt större i världen och med det har det dykt upp allt fler evenemang runt om i världen. Sverige är inget undantag här och det har därför dykt upp fler event även här. Något som framförallt har förändrats är att vissa event har förändrat sitt upplägg för att locka fler e-sportare. Under 2020 händer det faktiskt ganska stora saker här i landet och en del fantastiska nyheter har också kommit som kan komma att förändra e-sporten här i Sverige. Det är därför en bra idé att fortsätta läsa den här artikeln och ta reda på mer om det.

E-sporten blir allt större
E-sporten blir som sagt allt större, både i Sverige och i resten av världen. I början handlade det om stora digitala event och även ett fåtal stora evenemang. Du hade bland annat Dreamhack här i Sverige som anordnade stora event där datorspelare kunde lära känna andra och spela tillsammans. I samband med detta anordnade man också en del spelturneringar där prispotten kunde involvera pengar, datorer och annat roligt. I andra digitala turneringar var det inte ovanligt att potten involverade pengar, cs skins till spelet Counterstrike och dylikt.

Sedan ungefär tio år tillbaka har e-sporten varit massiv och idag finns det ofantligt många turneringar och event. Många finns digitalt men det anordnar även enorma turneringar där de bästa spelarna kämpar mot varandra. Prispotten på dessa kan ofta inkludera miljonbelopp och det finns många som deltar med förhoppningen att vinna. Men vilka av dessa finns i Sverige under 2020?

The International kommer till Sverige
2011 anordnade man för första gången The International, i Tyskland. Det här är ett av de största eventen och kretsar kring spelet Dota 2. Det var Dota som också var otroligt populärt bland de första stora spelevenemangen, något som fortsatt vara sant även för evenemangen i dagens event. Prispotten för The International är enorm och har en tradition i att försöka slå rekord varje år.

I de första åren handlade det om ”bara” runt 1,6 miljoner dollar. Men 2018 låg den på så högt som 25 miljoner dollar och 2019 hamnade den på 34 miljoner dollar.
Förra året höll man turneringen i Shangai, Kina. Det var en enorm händelse och blev för det mesta en succé. Men de senaste åren har man haft en tradition i att flytta turneringen till nya länder.

Sverige får äran under 2020
2020 firar The International tio år och på grund av det tänker man också flytta tillbaka det hela till Europa, där det ursprungligen föddes. Rättare sagt blir det Globen i Stockholm som har fått äran att hålla eventet. Man har däremot inte släppt mycket information om turneringen ännu. Det finns såklart ingen prispott och man har inte heller angett några datum, eftersom dessa har varit lite annorlunda varje år. Det man däremot kan gissa sig till är att det blir någon gång i augusti.

Man har under nio år hållit den just någon gång i augusti. Ett år höll man turneringen i slutet av juli och ett annat år gick den från sista augusti till andra september. Det här blir garanterat en av årets största e-sportevenemang i världen och det kommer definitivt att bli Sveriges största. Du vill knappast missa detta och bör hålla utkik efter mer information när den släpps.

Dreamhack Summer 2020
Dreamhack är ursprungligen känt som världens största LAN, det vill säga att människor samlas för att spela datorspel med varandra. Dreamhack grundades så tidigt som 1994 och håller på än idag. Upplägget är däremot ganska annorlunda och även om det fortfarande är ett LAN, har man också en sorts datorfestival. Det är med andra ord ett enormt evenemang där inte alla är där för att spela, en del är det för affärer och andra för e-sport.

Gott om e-sport på Dreamhack
Man har många olika tävlingar på Dreamhack 2020 och det kommer bland annat finnas gott om e-sportturneringar. Dessa täcker en mängd olika spel och det bör därför finnas något för alla. Vill man delta på eventet måste man däremot boka sig, vilket man bör göra så fort som det är möjligt. Dreamhack 2020 kommer att hållas den 11 till 15 juni. Själva datorfestivalen hålls mellan den 12 och 14 juni. Det blir på Elmia i Jönköping så som det har varit tidigare å.r