Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Veysonnaz inställt – Sandra världscupvinnare!

Sandra Näslund Kramfors Alpina vinner säsongens världscup i skicross för damer. Det stod klart efter att finalen i schweiziska Veysonnaz i går blev inställd och Sandra låg redan i topp i totalställningen.

In i det längsta såg det ut som att det skulle köras skicross i Veysonnaz. Men i går eftermiddag tog tävlingsledningen beslutet att på grund av rådande omständigheter med smittspridningen av Coronaviruset ställs evenemanget in.

Vid lunchtid var vi inställda på att det skulle bli tävling, det pratades inte om någonting annat, även om österrikarna redan hade valt att åka hem.

Inför finalen hade Sandra Näslund ledningen i cupen med 855 poäng. 59 före schweiziskan Fanny Smith på 796. Det var alltså en helt öppen affär om slutställningen och kanadensiskan Mariella Thompson låg på tredjeplats med 709 poäng. Men det blev ingen tävling och därmed var Sandra klar världscupvinnare.

Det här känns riktigt bra, det var säsongens målsättning när det inte var några mästerskap så det känns skönt att klarat av det, säger Sandra.

Världscupvinnare i kavaj med sista tävlingen inställd, men en ordentlig revansch från fjolåret när Näslund slutade två i cupen och var mindre nöjd med sin åkning.

Jag hade väl hyfsade resultat, var på pallen och så där, men jag var inte nöjd med den åkning som jag presterade. Den här säsongen har varit på ett annat sätt.

Sandra inledde på bästa sett med seger i premiären i Val Thorens, sedan avlöste pallplatserna varandra och det var första i italienska Innichen dagarna före jul som hon åkte in på en fjärde plats.

Jag har åkt mycket bättre rakt igenom. Både taktiskt och tekniskt är jag mycket mer nöjd med det jag presterad i år. Under ett åk är det många snabba beslut som ska tas och i år har jag behållit lugnet och därmed gjort rätt val när situationerna kommit.

Rent tekniskt har Sandra också utvecklats, samt att hon inför den här säsongen jobbat hårt med att förbättra sin fysiska status.

Jag körde på bra under försäsongen och det har betalat sig.

Sandra plockade i och med säsongens vinst, hem sin andra världscupseger i karriären. Att säsongen fick ett sådant här abrupt slut var självklart inte roligt, men hon har full förståelse för beslutet.

Jag är inte så väl insatt i smittspridning och Coronavirus så jag kan uttala mig om det. Jag litar på att de som kan de här sakerna fattar kloka beslut och jag rättar mig efter det, säger Sandra.

Under fredagskvällen blev det firande av världscupsegern tillsammans med lagkamraterna. Sedan väntar hemresa till Sverige under lördag för världens bästa skicrossåkare.

OM Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet sprider snöglädje i hela landet genom våra 23 distrikt och cirka 1 300 föreningar. Vi har tio olika grenar: alpint, backhoppning, längdåkning, freeski, puckel, rullskidor, skicross, snowboard, speedski och telemark, det finns något för alla. Upptäck nyttan och glädjen med att aktivera dig på snö! Svenska Skidförbundet lever dagligen efter vår vision: Bäst i världen – alla på snö. Vårt huvudkontor finns i Falun och i Åre hittar du vårt alpina kontor.
Vill du veta mer, besök skidor.com!

Lämna ett svar