Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Antikrundan kommer till Tjolöholm Slott!

Nu har vi den stora glädjen att berätta att Antikrundan kommer till Tjolöholm i slutet av sommaren!

Inspelningen äger rum tisdagen den 1 september.
– ”Vi ser verkligen fram emot att spela in Antikrundan på Tjolöholms slott igen”, säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008.
Det är andra gången Antikrundan spelar in på Tjolöholms slott, senast var 2011.
– ”Vi har längtat tillbaka sedan vi var där förra gången, det är en alldeles underbar miljö och en perfekt inspelningsplats för programmet. Nu hoppas vi kunna dra ännu fler besökare än de 1100 som var där 2011″, säger Pernilla Månsson Colt.

Tjolöholms Slott blir en av de sex platser som får besök av Anne Lundberg och 21 av Sveriges främsta antikexperter under Antikrundans Sverigeturné sommaren 2020.

– ”Det känns fantastiskt roligt att Antikrundan kommer till Tjolöholms kulturhistoriska miljö. Vi hoppas att många besökare kommer hit för att få svar om intressanta föremål de har hemma”, säger Karin Kvicklund, kulturchef på Tjolöholms slott.

Inget annat faktaprogram i svensk television har så höga siffror som Antikrundan med sina 1,5 miljoner tittare i genomsnitt. Säsongen vi spelar in sommaren 2020 har premiär i januari 2021 klockan 20:00 i SVT1. Det blir två heltimmesprogram från Tjolöholm.

Om Tjolöholms Slott
Tjolöholms gods
är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap. Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare. Godset ägs av Stiftelsen Tjolöholm med syfte att bevara och utveckla egendomens natur- och kulturvärden. Varje år gästas godset av omkring 250 000 besökare.

Läs även om Påsken på Tjolöholms Slott här på ListitSweden

Lämna ett svar