Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Den digitala Roslagsleden gör planeringen effektiv och lyfter företagen!

Visit Roslagen har utvecklat en digital karta för Roslagsleden med inspiration och information för hela leden. Den digitala kartan ska göra det lättare och roligare att planera sin vandringsupplevelse. Till skillnad från den fysiska kartans begränsningar presenteras här en stor mängd fakta om intressanta platser, boenden, sevärdheter och upplevelser. Innehållet kan också uppdateras allteftersom för att alltid vara aktuellt och relevant.

– ”Vi är glada att äntligen få visa upp den nya kartan som innehåller information och inspiration om ledens alla etapper men också tips på boenden och andra kringliggande aktiviteter”, säger Anna Järnebeck, Visit Roslagen.

Den digitala versionen av leden är utvecklad i Basetools plattform. Plattformen är enkel och effektiv att arbeta i och ger möjligheter för både Visit Roslagen och företagen längs leden att presentera sina upplevelser.

Roslagsleden erbjuder närmare 19 mils vandring över 11 dagsetapper där den kortaste är 9 km och den längsta 25 km. Leden sträcker sig genom de 6 kommunerna Danderyd, Täby, Sollentuna, Vallentuna, Österåker och Norrtälje.

Roslagsleden är ett populärt och välkänt resmål som många besökare och invånare uppskattar. Leden går genom orörda skogar, i levande landsbygd, och längs fantastiska sjöar och kustlandskap. Här finns en intressant historia och längs med leden hittar man både runstenar och gamla boplatser.

– ”I en turbulent tid när besöksnäringen behöver stöttas känns det bra att lansera en kartplattform som också lyfter fram besöksnäringsföretagens upplevelser som en del av ledens innehåll. Vi hoppas att vi med den nya vandringsplattformen kunna inspirera till vandringsupplevelser i Roslagens härliga natur”, säger Anna Järnebeck.

Projektet finansieras av Leader Stockholmsbygd och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Börja planera din kommande vandring redan nu, läs mer här!