Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

MED ANLEDNING AV COVID-19 – STÖTEN I SÄLEN STÄNGER FÖR SÄSONGEN

Stöten i Sälen stänger hela anläggningen från och med den 6 april. Anledningen till stängningen är den pågående pandemin Coronaviruset.

Med anledning av Covid-19Stöten i Sälen stänger för säsongen!

Med anledning av pågående pandemi Covid-19 beslutade idag styrelsen för Stöten i Sälen att stänga skidanläggningen för säsongen efter denna veckas slut.

– ”Det är givetvis med enormt stor sorg vi har tvingats fatta det här beslutet. Och vi gör det med anledning av den senaste tidens eskalerande smittspridning, regeringens och myndigheters råd och restriktioner och inte minst risken att bidra till en överbelastning i sjukvården lokalt. Vi har nu kommit till en punkt där det inte längre är varken skäligt eller ansvarsfullt om vi skulle fortsätta hålla öppet”, säger Johan Thorn, vd Stöten i Sälen AB.

Stöten är Sälenfjällens nordligaste skidanläggning och utsågs i höstas till ”Årets Skidanläggning” av branschorganisationen SLAO.

– ”Naturligtvis är situationen tråkig, såväl för alla våra medarbetare som för de som haft en inplanerad vistelse hos oss att se fram emot. Men vi i Stöten hoppas och tror på en förståelse för vårt beslut, och ser fram emot att ta nya tag nästa säsong då detta – förhoppningsvis – är förbi. Men som sagt så ser vi ingen annan utväg än att ta vårt ansvar i rådande krissituation och stänga skidanläggningen”, avslutar Stötens vd Johan Thorn.

Stöten i Sälen håller öppet till och med söndag den 5 april. Bokningsfrågor hänvisas till Stötens hemsida.

Det här är Stöten i Sälen AB:
En av Sveriges ledande skiddestinationer. Sälens bästa skidåkning enligt en undersökning utförd av Synovate. Sälenfjällens nordligaste skidanläggning belägen i nordvästra Dalarna. Stöten i Sälen har 21 liftar och 47 nedfarter. Utöver skidåkningen finns alla faciliteter som krävs för att få en trevlig vintersemester. 8 000 bäddar finns i området. Stöten erbjuder såväl konferenser, som grupp- och privatresor.