Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Vemdalen vill mildra din fjällabstinens – Bjuder in till virtuellt fjällmys!

Vi är just nu inne i en oerhört prövande tid för både samhälle, privatpersoner och näringsliv. Det är en situation som vi aldrig upplevt tidigare och det är svårt att veta vad som är rätt och fel. Då myndigheterna nu avråder från resor och ber allmänheten att ta deras rekommendationer på största allvar har vi alla ett ansvar att ta.

Måndagen den 31 mars beslutade Skistar att stänga skidanläggningen i Vemdalen redan den 6 april innan påsk. Detta har vi förstått kommer medföra stor sorg och fjällabstinens hos alla som sett fram emot sin vistelse i fjällen i påsk.

Destination Vemdalen bjuder därför in allmänheten till virtuellt fjällmys varje dag mellan 6-11 april. Sändningarna börjar klockan 10.00 och kommer pågå ungefär 30 minuter varje dag förutom på påskafton då sändningen startar 15.00. Sändningarna kommer att ske live på Facebook. Det blir en typ av slow TV där tittarna får följa med och njuta av naturen.

Ena dagen en fika på fjället, nästa dag blir det kokkaffe, och sen avslutar vi med flaggan i topp med live after ski (utan folksamling) på självaste påskafton, säger Marcus Ståhl, vd Destination Vemdalen.

Det blir inga intervjuer eller annat planerat innehåll utan bara lugn och ro i naturen.

Vi vet att många är ledsna över att deras fjällsemester ställts in och vi vill därför bjuda in till en stunds vardagsdrömmande, säger Marcus. När dessutom halva Sverige jobbar hemifrån hoppas vi kunna bidra med lite sällskap och inspiration i vardagen, fortsätter han.

Här följer de fjällupplevelser du kan följa med på:

Måndag 10.00: Fika på fjället. Vi bänkar oss för klassisk 10-fika. Vi bjuder in till fjällvyer, kaffetermos och go’fika.

Tisdag 10.00: Sveriges vackraste by i vårvinterskrud. Dagens film visar fina vyer från Klövsjö samt den vackra utsikten över sjö och fjäll.

Onsdag 10.00: Vi kan inte få nog av fjällfika! Idag blir det våffla med hjortronsylt.

Torsdag 10.00: Kokkaffe över öppen eld är ändå en favorit!

Fredag 10.00: Vackra fjällvyer utlovas:)

Lördag (OBS 15.00-16.00): Live After ski (utan folksamling) med Håkan Fahlström och om vädret tillåter är vi givetvis utomhus!

Sändningarna pågår ca 30 minuter förutom på påskafton.

Följ Destination Vemdalen på Facebook för uppdateringar om sändningarna här! 

Foto: Ola Matsson www.skistar.com/vemdalenVemdalen vill mildra din fjällabstinens – Bjuder in till virtuellt fjällmys