Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Nu kan du hitta din bästa vandringsled i Karlstad!

Idag lanserar Karlstads kommun en ny webblösning för att presentera sina runt 50 vandringsleder och strövområden. De som vill ut i naturen kan nu filtrera fram leder och platser utifrån sina egna intressen.

Den nya webblösning  är inspirerad av webbhandeln där besökaren själv kan välja vad hen vill läsa om. Det går att filtrera bland leder utifrån fördefinierade kategorier som till exempel ”vackra vyer” eller ”spår av historien”. Det går också att sortera utifrån konkreta saker som ifall det finns handikappanpassad grillplats eller om det går att ta sig dit med buss.

– ”Vår förhoppning är att fler ska hitta ut i naturen. Med den här lösningen blir det lättare att hitta var alla leder och naturreservat ligger och vad som är speciellt med varje plats”, säger Annica Granlund, kommunikationsstrateg på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Extra viktigt i coronatider
Karlstads kommun har planerat för den nya webblösningen sedan förra hösten och kan nu lansera den för allmänheten.

– ”Med tanke på att mycket blir inställt och alla inte kan träffa släkt och vänner som vanligt känns det extra bra att vi kan inspirera Karlstadsborna att hitta nya spännande platser i naturen. Kanske någon kan hitta ett nytt smultronställe den här påsken”, säger Annica Granlund.

Även för andra typer av platser
Den nya webblösningen kommer inom kort även att användas för att presentera andra typer av platser. Nu lanseras vandringslederna men inom de närmaste veckorna kommer det även gå att hitta och filtrera bland både parker och badplatser i kommunen. Ytterligare platser kommer längre fram.

Text; Karlstad Kommun
Foto av Hermann Traub från Pixabay