Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Sofiero öppnar för säsongen!

Den 9 april slår Sofiero upp grindarna till sin vackra slottspark och inviger säsongen med utställningen Claus Dalby på Sofiero – vårens pasteller i kruka. Hela 15 hektar park och trädgård bjuder på härlig vårkänsla och nya upptäckter. Lagom till påsk, samtidigt som våren börjar spira i parken, öppnar Sofiero slott och slottsträdgård för en ny säsong. Det är en blomstrande tid med rabatter fyllda av tulpaner, narcisser och andra vårblommor. 2020 års program innehåller dessutom en rad formstarka utställningar. Sofiero har öppet alla dagar klockan 10-18.

Claus Dalby på Sofiero – vårens pasteller i kruka
Mellan 9 april – 17 maj visas praktfulla krukarrangemang i Orangeriet, skapade av den danske trädgårdsprofilen Claus Dalby. Med sina enkla men överdådiga krukor med blommor i aprikos, månskensgult och lavendel lovar Claus Dalby att besökaren får tillfälle att inspireras och njuta. Utställningen får två blomningsperioder, den första har fokus på narcisser och den andra har tonvikt på tulpaner.
Läs mer här! 

I kronprinsessan Margaretas fotspår
Under öppningshelgen är det även premiär för Sofieros utställning I kronprinsessan Margaretas fotspår. I år är det hundra år sedan Kronprinsessans bortgång och Sofiero hyllar minnet av hennes gärningar genom en utställning i parken som belyser hennes gröna avtryck. Kronprinsessan, som sommarbodde på Sofiero slott i början av 1900-talet, är en av slottsträdgårdens viktigaste personer genom tiderna.
Läs mer här!

Så hanterar Sofiero covid-19
Sofiero följer löpande händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens riktlinjer för covid-19 samt vidtar de försiktighetsåtgärder som krävs. Som besökare möts du av kontantfria kassor i entrén. Vi uppmanar alla att hålla avstånd till varandra i köer och vid utställningar för att undvika trängsel. Vår städfrekvens har utökats och vi uppmanar besökare att stanna hemma om de har förkylningssymtom, detsamma gäller vår personal.
För uppdaterad information se vår webbplats

OM Sofiero slott och slottsträdgård
Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer. Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.
Läs mer på sofiero.se