Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Skoklosters slott förlänger stängning – besök museet digitalt

Skoklosters slott är ett av världens bäst bevarade barockslott. Oavsett var du befinner dig kan du ta del av historien om Skoklosters slott. På webben kan du vandra runt i slottets praktfulla rum och komma nära kända konstverk som Arcimboldos Vertumnus och Bibliotekarien i en utställning i 3D-teknik.
Fotograf/Källa; Skoklosters slott

Slottet siktar på att öppna för säsongen 1 juni. Så länge kan man ta del av historien digitalt – eller uppleva museet från utsidan.
Skoklosters slott vill bidra till att motverka spridningen av coronaviruset i samhället och förlänger därför den tillfälliga stängningen av museet. I nuläget räknar slottet med att öppna för allmänheten den 1 juni. Under tiden kan du besöka slottet digitalt, med utställningar på webben och mer innehåll i sociala kanaler.

Kungssalen Matsalen i paradvåningen. Det praktfulla möblemanget ger exempel på inredning och konsthantverk i en högadlig miljö under 1600-talet. Stucktaket visar symboler för de olika världsdelarna. På väggarna hänger porträtt av svenska kungar från Gustav Vasa fram till Gustaf VI Adolf.
Fotograf/Källa; Jens Mohr

– ”Om besökarna inte kan komma till oss så vill vi komma till dem, och det kan vi göra genom vårt digitala utbud. Även om slottet håller stängt pågår det en massa aktiviteter här och det hoppas vi kunna visa smakprov på bland annat i våra sociala medier”, säger Rebecka Enhörning, museichef på Skoklosters slott.

Ta del av berättelser och se unika bilder från museets samlingar. Skoklosters slott finns på Google Arts & Culture. En plattform som erbjuder gratis virtuella besök. Du kan också botanisera bland unika föremål i Skoklosters slotts samlingsdatabas. I våra sociala medier publicerar vi bilder på vackra miljöer, spektakulära föremål, nyheter och fördjupade berättelser om slottet.

Facebook 
Instagram

Ta del av hela utbudet via www.skoklostersslott.se