Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

TCS Lidingöloppet lanserar virtuell löptävling!

På måndag startar en helt ny löptour där totalt tio olika lopp ingår. Under april, maj och juni kan alla kostnadsfritt vara med i Virtuella Terrängserien Stockholm. Första pris är en resa och deltagande i TCS Amsterdam Maraton. I serien ingår populära motionsstråk i Lida (Tullinge/Botkyrka), Kungsholmen, Hellas (Nacka), Ågesta (Trångsund/Huddinge), Djurgården, Hagaparken (Solna), Ursvik (Sundbyberg) och Lidingö. Bakom satsningen ligger TCS Lidingöloppet.

Bilden ovan; Lidingöloppet 2019-09-28. Foto/Källa; Lidingöloppet
Klicka för större format!

– ”Genom den Virtuella Terrängserien Stockholm vill vi få ännu fler att komma ut i löpspåren. Där kan deltagarna tävla mot varandra eftersom de springer samma bana men vid olika tidpunkter. Det är gratis att vara med och ger en möjlighet att skapa nya rutiner för att hålla motivationen uppe”, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén.

I en tid då coronaepidemin gör det omöjligt att arrangera traditionella lopp vill TCS Lidingöloppet hitta nya sätt att uppmuntra löpare att hålla igång och samtidigt ”kittla” tävlingsnerven. Därför startas Virtuella Terrängserien Stockholm, som är en serie virtuella lopp som äger rum från mitten av april till slutet av juni 2020.

Anmälan för kostnadsfritt deltagande!

Morot för bättre folkhälsa

– ”Förstapriset med en resa till Amsterdam är en morot för att locka ut fler i skogen och springa. Ökar vi antal motionärer kan vi samtidigt förbättra folkhälsan och minska de negativa konsekvenserna av epidemin. Faller satsningen väl ut i Stockholm, rullar vi ut den Virtuella Terrängserien i andra delar av Sverige”, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén.

Serien äger rum i tio välkända löparspår i olika kommuner runt om i Stockholm. Vart och ett av loppen är aktivt under varsin vecka fram till sommaren. Varje löparspår motsvaras av ett visst segment i träningscommunityn Strava. Utmaningen är att springa det aktuella spåret eller segmentet så snabbt man kan under den aktuella veckan. Lidingöloppet sammanställer sedan resultaten och skapar en resultatlista varje vecka.

Inte bara Amsterdam-resa I potten ligger också varje vecka en startplats i något av höstens Lidingölopp till vinnaren. Det går bland annat att välja mellan den klassiska tremilen, 15 km, Rosa Bandet-loppet (10 km) eller det nya Lidingöloppet MTB Kväll. Mer information om loppen samt priser till tvåan och trean finns på lidingoloppet.se. Resan till Amsterdam Maraton (inklusive flyg, hotell och startplats) vinns av den person som totalt har den bästa placeringen. De sju främsta placeringarna är med i sammanvägningen.

Så här anmäler du dig för att delta i Virtuella Terrängserien Stockholm:

1. Registrera dig för ett konto på Strava, antingen på nätet eller via mobilappen. Det behöver inte vara ett premium-abonnemang, utan det räcker med gratisalternativet.

2. Sök upp Lidingöloppets klubb på Strava, som du hittar genom att söka under ”clubs”. Gå med i klubben.

3. Du är nu registrerad som deltagare i Virtuella Terrängserien Stockholm och kan vara med och tävla om priserna.

4. Varje vecka presenteras veckans löpspår på lidingoloppet.se. Där hittar du också hela listan över vilka spår som ingår och var veckans löpsträcka startar och slutar på ett tydligt sätt. I de flesta fall är det kända slingor som är lätta att hitta.

5. Ta dig till det aktuella spåret och spring den slinga som anges. Dubbelkolla efteråt att ditt ”lopp” har registrerats på din Strava-profil.

6. När en tävlingsvecka är avslutad så presenteras resultatlistan samt pristagare för den aktuella veckan på lidingloppet.se

Mer information kring hur Lidingöloppets olika lopp påverkas av coronautbrottet finns att läsa HÄR

Om Lidingöloppet

TCS Lidingöloppet 30 är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometerna på gröna Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter. Numera är Lidingöloppet också en folkfest som bjuder på olika distanser och typer av lopp. Vår vision är att få fler människor att röra på sig – oavsett ålder, kön, bakgrund och förutsättningar. Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott, överskottet av verksamheten går till barn- och ungdomsidrotten.

TCS Lidingöloppshelgen – alltid sista helgen i september:
TCS Lidingöloppet 30
TCS Lidingöloppet 15
Rosa Bandet-loppet
Lidingö På Gång
TCS LidingöRuset
TCS LidingöRullet
TCS Lilla Lidingöloppet
Knatteloppet

Övriga arrangemang:
Lidingöloppet MTB
Blodomloppet Stockholm
Lidingöloppet on Tour
Lidingö Skolstafett Järva

www.tcslidingoloppet.se | www.blodomloppet.se | www.lidingoloppetmtb.se

www.facebook.com/lidingoloppet | www.twitter.com/LL_Officiell | www.instagram.com/lidingoloppet