Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

En aktiv fritid i Ronneby Kommun – hemestra!

Turistinformationen vid torget i Ronneby öppnar extra tidigt i år. Målgruppen är normalt turister från andra delar av landet, corona-tider ställer dock helt andra krav. I år ligger stort fokus på att guida kommunens medborgare till aktiviteter på hemmaplan. Det blir i år vi hemestrar som aldrig förr. (Extern länk) Det tidiga öppnandet av Turistinformationen blir ytterligare en del av Ronneby kommuns stöd till det lokala näringslivet.

Bilden ovan; Brunnsparken, Ronneby. Foto/Källa; Ronneby Kommun – Klicka för större format!

Ronneby Kommun är ett attraktivt semesterresmål under sommarhalvåret. Inkommande besök och gästnätter är då som regel mycket stort. Ronneby är helt unikt med bl.a. Brunnsparken, Ekenäs & Karön, historien kring kyrkan och Bergslagen, Kulturcentrum, närhet till skärgård och vackra ekbackar. Vanligtvis också en mängd fina evenemang som drar ytterligare besökare.


Bäckahästen i Brunnsparken, Ronneby. Foto/Källa; Ronneby Kommun

Med codvid-19 ställs vi alla inför nya förutsättningar och uppmanas till minskat resande. Det är nu vi stannar hemma och upptäcker det unika i Ronneby kommun.

-”I Ronneby kommun finns en mängd äventyr som väntar. Små upptäckter som kan bli till stora upplevelser. Att vara turist i sin egen stad ger helt nya perspektiv, menar Anna Eriksson, turismsamordnare på Ronneby Kommun. Plötsligt ser man sin hemort med nya ögon, det allra bästa semesterminnet kanske finns närmare än man tror och inte i ”långt-bort-i-stan” som vi gärna tänkt innan corona”.

För att säkerställa ett virussäkert mottagande på Turistinformationen tänker vi precis som i handeln med ett avgränsande plexiglas vid disken och kö-indikator på golvet. Det går naturligtvis också utmärkt att knacka på fönstret för att istället få tips och idéer vid cafébordet ute i friska luften.

Ronneby kommun (Extern länk) har cirka 29 900 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.