Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

YRKESHÖGSKOLA – ”ETT BÄTTRE SÄTT ATT STUDERA”!

Det sägs att det tar ett helt liv att upptäcka allt det sköna på Bjäre.

Båstad och Bjärehalvön har inte alltid varit en plats för bekvämt sommarliv, fest, naturupplevelser och semester. Här var det under sekler magra jordar där grödorna kroknade i den salta vinden. Det var tur att det fanns sill och torsk i överflöd.

Bilden ovan; Båstad Hamn – Foto/Källa;  Camilla Christensson

Så småningom skulle det dock inträffa något som förändrade livet för många i trakten. En ny möjlighet, än idag den kanske viktigaste näringsgrenen och det som gjort Båstad och Bjärehalvön väl kända i hela landet, det kom badgäster.

Historian kring orten innefattar Båstads stillsamma födelse 1450 till dagens pulserande turistmetropol. I Båstads historia kan t.ex. nämnas Mariakyrkans katedral­inspirerade arkitektur, blodiga krig, förödande bränder, Agardhska handels- och veten­skapsmän, turismvisionären Ludvig Nobel, textilkonst­nären Märta Måås-Fjetterström, förälskade senatorn J F Kennedy, tidig och modern tennis samt kultur med filmiska förtecken.

Agardsgatan, Båstad. Foto/Källa;  Camilla Christensson

Med tanke på ovanstående är det svårt att hitta en bättre lämpad plats att studera turism. I Båstad finns utbildningen Koordinator inom besöksnäringen som erbjuder studier ”mitt i besöksnäringen”. Majoriteten av de studerande erbjuds jobb efter utbildningen. Med drygt 20 års erfarenhet att bedriva utbildning är de idag en av landets mest rutinerade anordnare inom just besöksnäring. Många företag från hela Sverige kontaktar dem när det är dags att rekrytera personal.


Isac, en nöjd studerande. Foto/Källa; Camilla Christensson

En nyckel till utbildningens goda resultat är dess tydliga koppling till verkligheten.

– ”Utbildningen har gett mig en stabil grund att stå på. Med kurser som marknadskommunikation, projektledning och hållbar utveckling har jag fått upp ögonen för många yrkesroller jag inte trodde fanns”, säger Frida Hultman.

– ”Man märker att utbildningen har gott rykte när man träffar branschen”, fortsätter Frida som idag arbetar som produktionsassistent för ett TV-produktionsbolag i Stockholm.

Mixen av teori och LIA (praktik) ger en enormt bra helhetsbild. Utbildningen är uppdelad i olika kurser. 28 veckor är LIA som genomförs på fyra olika företag/organisationer.

– ”Utbildningen gav mig massor av kontakter och ett stort nätverk säger Lotta Olmarker Dahlberg. Jag gjorde t.ex. två LIA-perioder på Swedish Open och fick då chans att visa vad jag gick för. Sedan blev jag erbjuden jobb direkt efter examen. Att driva en utbildning på det sätt som skolan i Båstad gör är helt suveränt”, fortsätter hon. Lotta, som tillhörde den första årskullen, är idag ledamot i utbildningens ledningsgrupp.

Koordinator inom besöksnäringen vid Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder definitivt ”ett bättre sätt att studera” i en fantastisk miljö!

Kontakt
Jessica Johansson – Utbildningsledare Koordinator inom besöksnäringen
Akademi Båstad Yrkeshögskola
Tel: 0431-776 51 Mobil: 0702-44 92 92
Besöksadress:
Båstad Station: Stationstorget 1A och 1B

Nu är ansökan öppen – Läs mer här!

Följ oss gärna;
Facebook
Instagram

Lämna ett svar