Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Sverigeritten 2020 – 65 dagar, Kiruna – Ystad

SVERIGERITTEN 2020 är ett nationellt evenemang av, med och för Svenska Islandshästförbundet medlemmar. Det är en ”stafettritt” genom Sverige där budkavlen (en mobiltelefon) vandrar via SIF:s lokalföreningar, genom Sverige, – från norr till söder. Syftet med ritten är, förutom att erbjuda SIF:s medlemmar möjlighet att dela en gemensam, unik och oförglömlig upplevelse från hästryggen genom Sveriges skiftande natur, även att sprida kunskapen om den fantastiska islandshästens mångsidighet, styrka och uthållighet samt den livskvalitet som umgänget med dessa underbara djur innebär.

I samband med SVERIGERITTEN kommer en insamling av pengar till organisationen ”Min stora dag” göras med förhoppningen att kunna bidra till att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får möjlighet att uppfylla sina drömmar. Sverigeritten passerar landskapsgränsen till Skåne den 12/8.
Ófeigur arrangerar de fyra sista av Sverigerittens dagsetapper.
Dessa är 13/8 Vittsjö – Hovdala, 14/8 Hovdala – Hörby, 15/8 Hörby – Blentarp, 16/8 Blentarp – Ystad. Sverigeritten ”går i mål” och avslutas på torget i Ystad, eftermiddagen den 16/8.

DAGSETAPPER
Läs mer om SVERIGERITTEN’S dagsetapper  längst ner på sidan här!

Detaljerad information för vad som gäller för varje enskild dag finns HÄR!


LITE OM FÖRENINGEN ÓFEIGUR :

Ófeigur är en av landets största lokalföreningar anslutna till Svenska Islandshästförbundet. Vi har cirka 400 medlemmar varav de flesta bor i nordöstra Skåne. Föreningen bildades år 1982 och har en bred inriktning med allt från medlemmar som föredrar att rida i skogen eller att gå kurser till de som tävlar och når framgång på världsnivå.
Mer info om Ófeigur här!


LITE OM SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDET
(SIF):
Svenska Islandshästförbundet bildades år 1975 och har drygt 7 000 medlemmar fördelade på 65 lokalföreningar, varav fem ligger i Skåne.
Mer info om Svenska Islandshästförbundet HÄR!

LITE OM RASEN ISLANDSHÄSTEN:
Idag finns cirka 30 000 islandshästar registrerade i Sverige och Sverige är den näst största islandshästnationen utanför Island. Rasen har fyra eller fem gångarter – förutom skritt, trav och galopp har de allra flesta individer tölt och vissa även pass. Tölt är en mjuk och smidig gångart som de allra flesta ryttare tycker om att rida. Islandshästens färger är en annan sak som utmärker rasen då den är bland de mest variationsrika i världen med sina 40 färger och upp till 100 varianter.
Mer info om rasen HÄR!

LIVESTREAM

Välkommen till Islandhästförbundets Livestream i samarbete med RidersliveTV. Alla sändningar är tillgängliga både i och utanför Sverige.
Här kommer ni kunna följa aktuella islandshästtävlingar genom livestreamning.


FILM

Lättast och snabbast får du information genom att titta på denna korta film HÄR!


DU KAN LÄSA MER OM SVERIGERITTEN HÄR;

På SIF:s hemsida HÄR!

På SVERIGERITTENs Facebooksida HÄR!

I Hippsons webartikel HÄR!


PODCASTAR
Vill du fördjupa dig ytterligare kan du också lyssna på nedanstående podcastar på Islandshästbloggen:

Podcast nr 1
Podcast nr 2


KONTAKTPERSON
Du är givetvis också välkommen att höra av dig med frågor och/eller funderingar till någon av kontaktpersonerna på dagsetappsförteckningen eller till Marie Svensson, ordförande i SIF:s Fritidssektion.
E-post: trusse77atgmail.com
Telefonnummer: 070 458 30 74