Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Unikt samarbete – Djurgårdsrestauranger skickar gästerna vidare till grannen!

Den 21 maj var det premiär för Djurgårdens nya restaurangsamarbete. Genom att ge 10% rabatt på nästa nota – om man går till grannen, vill man få gästerna att upptäcka fler restauranger och komma tillbaka till Djurgården. Tjugo restauranger över hela Djurgården har gått samman i en helt ny variant av grannsamverkan.

Bilden ovan; Spritmuseum ingår i Djurgårdens restaurangsamarbete. Fotograf/Källa; Spritmuseum
OBS! Klicka för större format!

– ”Restaurangerna på Djurgården har likt andra restauranger i Stockholm drabbats svårt under coronapandemin. Med den stora skillnaden är att all verksamhet på Djurgården är beroende av inkomsten från högsäsongens tre månader för att överleva resten av året. Så krisen har slagit oerhört hårt mot restaurangerna på Djurgården” berättar Camilla Zedendahl, vd för Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI. Därför har restauranggruppen inom KDI arbetat fram ett upplägg för grannsamverkan för att locka fler till Djurgården att upptäcka mer.

– ”Genom vårt restaurangsamarbete ger ett besök hos en av oss rabatt hos grannen, alltså nästa restaurang du kommer till. På Djurgården ser vi oss inte som konkurrenter utan arbetar tillsammans för att gästen ska stanna länge på denna stora, gröna och sköna ö och uppleva så mycket som möjligt” fortsätter Camilla Zedendahl. ”Vi hoppas att många tar chansen att upptäcka mat- och dryckesutbudet hos våra smaksäkra restauratörer som lagar mat på medvetet utvalda råvaror i säsong”.

En av dem som är med i restaurangsamarbetet är Oaxen Krog och Slip som består av två restauranger och ett litet fartygshotell.

– ”Likt många av våra kollegor vill vi hålla öppet för såväl stamgäster som alla flanörer på Djurgården. I dessa tider känns det extra viktigt att alla vi restauratörer värnar om våra gäster och välkomnar med ett varmt och ansvarsfullt bemötande och god mat. Det känns också viktigt att hålla arbetsplatsen öppen för våra medarbetare”, säger Agneta Green, restauratör och ägare till Oaxen Krog och Slip.

Oaxen Slip ingår i Djurgårdens nya restaurangsamarbete. Fotograf/Källa; Oaxen Slip

– ”Alla vi på Djurgården, är vana att välkomna besökare från jordens alla hörn. Nu hoppas vi att detta restaurangsamarbete gör att fler stockholmare upptäcker alla Djurgårdens pärlor”, avslutar Agneta Green.

Ytterligare en av de 20 som grannsamverkar är Vasamuseets Restaurang. Och även om Vasamuseet just nu när stängt har Vasamuseets Restaurang beslutat att öppna sin terrass med servering mot vattnet fredag – söndag.

– ”I en tid då vi känner stor oro för framtiden, behöver vi samarbeta. Jag hoppas att restaurangsamarbetet kan locka fler att äta och dricka något när de besöker Djurgården. Tillsammans kan vi restauratörer tipsa om varandra och hjälpa gästen att upptäcka nya platser. Det är just tillsammans vi nu behöver möta framtiden”, säger Lotta Dracke, restauratör och ägare av Vasamuseets Restaurang.

20 restauranger som är medlemmar i KDI är delaktiga i det nya restaurangsamarbetet. Genom att visa upp kvittot från den förra restaurangen får man som gäst 10% rabatt på notan på nästa restaurang man kommer till – av dessa 20 såklart. Här finns något för alla smaker, från frukost, via förmiddagsfika och brunch till lunch, eftermiddagsfika, afterwork eller middag. En anledning att komma tillbaka igen och igen.

– ”Vi kan nästa lova att alla inte har varit överallt. Så hoppa på cykeln eller ta en promenad och upptäck att mat och dryck är en god anledning att ta sig till Djurgården. Minns också att Djurgården är stort och det är lätt att hålla avstånd”, avslutar Camilla Zedendahl.

Kortfakta Djurgårdens restaurangsamarbete

Totalt ingår 20 restauranger i restaurangsamarbetet och dessa är: Café Monika Ahlberg, Cirkus Restaurang, Djurgårdsbrons Sjöcafé, Gubbhyllan, Junibacken, Krogen Stora Gungan, Lilla Hasselbacken, Nordiska Museets restaurang, Oaxen Slip, Pop House Restaurang, Prinsens kök & Ektorpet på Waldemarsudde, Restaurang Hasselbacken, Rosendals Trädgårdskafé, Skansenterrassen, Spritmuseum, Tekniska by Pontus, Vasamuseets Restaurang, Villa Godthem, Villa Källhagen samt Wärdshuset Ulla Winbladh.

Som gäst får man ett erbjudande att ta med till nästa restaurang. I kombination med kvittot från det första restaurangbesöket får man sedan 10% rabatt på notan vid nästa besök restaurang (gäller ej på alkohol eller i kombination med andra rabatter).

Fotograf/Källa; Kungliga Djurgårdens Intressenter

Samarbetet började den 21 maj.

Kungl. Djurgårdens Intressenter samlar och engagerar 55 aktörer på Djurgården. Tillsammans arbetar man för att på bästa sätt ta emot alla gäster, för att hållbart utveckla Djurgården som ett öppet välkomnande besöksmål för alla och stärka för att stärka Djurgårdens unika position som Skandinaviens främsta attraktion.

LÄNKAR (Öppnas i nytt fönster)
Royaldjurgarden.se
Royaldjurgarden.se – in English

Genom Kungl. Djurgårdens Intressenter samarbetar:
ABBA The Museum, Aira, Café Monika Ahlberg, Cirkus, CoffeeCow, Djurgårdsboden, Djurgårdsbrons Sjöcafé, Djurgårdskyrkan/Oscars Församling, Ebba på Djurgården, Etnografiska Museet, FLX, Fyrskeppet Biskopsudden, Gröna Lunds Tivoli, Gubbhyllan, Handarbetets Vänner, Hotel Hasselbacken, Junibacken, Kioskerna på Djurgårdsslätten, Krogen Stora Gungan, Liljevalchs Konsthall, Lilla Hasselbacken, Nordiska museet, Nordiska museets restaurang, Nya Djurgårdsvarvet, Oaxen Krog & Slip, OceanBus, Parkteatern Sthlm Stadsteater, Polismuseet, Pop House, Prins Eugens Waldemarsudde, Rederi Ressel, Restaurang Allmänna Gränd, Riksidrottsmuseet, Rosendals Slott, Rosendals Wärdshus, Sjöhistoriska museet, Skansen, Skansen-Akvariet, Skansen Restauranger, Snus och Tändsticksmuseet, Spritmuseum & Absolut Art Collection, Stiftelsen Rosendals Trädgård, Stockholms Info, Stockholms Spårvägar, Strömma Turism & Sjöfart AB, Tekniska museet, Thielska Galleriet, Vasamuseet, Vasamuseets restaurang, The Viking Museum, Villa Godthem, Villa Källhagen, Vrak – the Museum of Wrecks, Wasahamnen, Wärdshuset Ulla Winbladh.