Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Ön på Limhamn

Ön i Limhamn ligger i stadsdelen Limhamn-Bunkeflo i sydvästra Malmö kommun. Ön delas i en nordlig och en sydlig del genom Övägen. Den norra delen av Ön började bebyggas i början av 1990-talet med flerbostadshus (Nästan klar). Den södra delen bebyggdes i slutet av 1990-talet.

Ön på Limhamn. I bakgrunden Öresundsbron. Foto; Mikael Amundsson – Klicka för större format!

Ön används idag mycket till bostäder men har som sagt även skolan på ön och Friskis & Svettis. Ön är även känt för fiske och många fiskar på norra delen av ön. Där är även fiskebåtar som många väljer ta turer med.

På ön brukar man även dyka och ta dykningskurser och det finns ett vrak utanför norra ön som många vill dyka ner och titta på. Några företag finns också på ön som massage, frisör och pizzeria.
Källa; Wikipedia