Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Ett anpassat Bohusläns museum öppnar 15 juni!

Inför öppningen har museet anpassats för att vara så säkert som möjligt för medarbetare och besökare..
15 juni öppnar vi Bohusläns museum igen. Öppningen sker inte utan anpassningar för att vi tillsammans ska kunna skapa en trygg miljö för dig som besökare. Allt för att få en så angenäm besöksupplevelsen hos oss som möjligt.

Bilden ovan; Foto/Källa; Bohusläns museum – Klicka för större format!

Som motivering till museets återöppnande säger museichef Annette Prior:

Bohusläns museum fyller en viktig roll i samhället och museibesök, visar forskning, är bra för hälsan. Nu i tider av prövningar kan vi behöva inspiration och nya upplevelser. Efter att noggrant ha övervägt riskerna ska museet ”öppnas på glänt” från 15 juni. Vi har minskade öppettider och olika åtgärder på plats för att säkerställa medarbetares och besökares säkerhet.

Följderna av Covid-19 och museets stängning i april har lett till att planerade utställningar för sommaren har skjutits fram och ersatts av utställningen ”Art attack” – en konstutställning med verk från 52 av Sveriges främsta samtidskonstnärer. Programverksamheten inomhus kommer att ligga nere under sommaren, men vissa aktiviteter kommer ta plats utomhus och digitalt. Västerhavsveckan i augusti kommer att genomföras med en hel del anpassningar, medan de traditionella Gustafsbergsdagarna ställs in i år.

För den som inte kan eller vill besöka museet fysiskt under sommaren kommer utställningen Art attack också finnas tillgänglig som 3D-utställning på museets hemsida.
Läs mer HÄR!

Nedan följer en lista av åtgärder som vi på Bohusläns museum har gjort för att minska smittspridningen på museet:

Det gör vi på museet:

Vi har anpassat entréområdet för att minska antalet möten mellan besökare. På plats finns mer ingående information om tillvägagångssättet.
Museipersonal räknar noggrant antalet besökare så att vi inte överträder maxantalet besökare i vissa lokaler. Våra publika lokaler är på en sammanlagd yta av 2 231 kvadratmeter och ingen trängsel kommer vara nödvändig.
Behållare med handsprit kommer att vara placerade på flera platser inne i museet. De är försedda med självutlösande sensorer så att du inte behöver ha kontakt med behållaren för att tvätta händerna.
Möbleringen av stolar och soffor i våra lokaler är luftigare för att hjälpa till att hålla den sociala distanseringen.
Golvmarkeringar med påminnelsen om att hålla 2 meters avstånd finns på flera platser i museet. Vid kassorna har vi extra markeringar för att undvika trängsel vid eventuella köbildning.
I butiken har vi flyttat hyllor och montrar för att skapa större rörelseutrymme samt installerat plexiglas vid kassorna. Personalen arbetar med skyddshandskar.
Plock- och blädderprodukter är bortplockade både i utställningar och i museibutiken.
Ingen kontanthantering i museibutiken. Det går däremot utmärkt att betala med kort och Swish. Vi är ett museum med fri entré för alla, så du behöver inte tänka på inträdesavgiften.
Vi har utökat antalet städfrekvensen vad gäller våra toaletter. Även allmän städning av museet sker mer frekvent än tidigare, bland annat i lekrummet och på ytor med räcken och andra ytor som ofta utsätts för kontakt. Vår städpersonal är utrustade med munskydd, förkläden och förstärkta arbetshandskar.
Lekpåsar till museets lekrum kommer inte lånas ut under perioden.

Det gör Restaurang Kajkanten

Endast betalning med kort eller Swish. Ingen kontanthantering.
Luftigare möblering för öka avstånden mellan dig och andra matgäster.
Max 50 personer i restaurangen samtidigt.

Detta gör du för att själv hjälpa till

Känner du dig sjuk? Stanna hemma och vänta med at besöka oss tills du är frisk. Vi finns alla andra dagar också och då är det hjärtligt välkommen.
Respektera bestämmelserna om avstånd till personal och andra besökare. Det finns gott om plats, vi behöver inte trängas.
Tvätta händerna ofta, hos oss finns handsprit, tvål och vatten.

 

OM Bohusläns museum
Bohusläns Museum är ett av Sveriges mest välbesökta regionala museum med ca 300 000 besökare per år. Våra profilområden är kusten, Bohuslän som gränsland och samtidskonst. Vi är ett levande kulturcentrum med ett stort programutbud, föreläsningar, musikaftnar, temadagar och spännande utställningar som ger dig många anledningar till återbesök.