Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Ljusfesten i Ängelholm ställs in!

Ängelholms kommun väljer att ställa in årets Ljusfest. Beslutet kommer som en följd av den rådande coronapandemin och att sammankomster med fler än 50 personer är förbjudna.

Det är första gången på 54 år som den folkkära Ljusfesten ställs in!

Bilden; Ljusfesten i Ängelholm ställs in men Bokskogens ljusfest är alltid öppen – Klicka för större format!
Foto av Sebastian Yarar från Pixabay

Årets ljusfest var planerad till den 7 augusti, men likt många andra evenemang i år ställs den nu in med anledning av den rådande pandemin.

– ”Det är självklart tråkigt, i dessa tider fyller kulturen en viktig funktion och får människor att känna optimism. Men det viktigaste är ändå att vi kan genomföra ett säkert program utan att öka risken för smittspridning. Nu får vi istället satsa på att Ljusfesten 2021 blir något alldeles extra”, säger Susann Toft, chef för allmänkultur i Ängelholms kommun och samordnare för Ljusfesten.

Nytt datum för prisutdelning
Årets kulturpris och stipendier, arkitekturpris och idrottspriser var tänkta att delas ut under årets ljusfest. Istället kommer priserna att delas ut den 14 augusti. Prisutdelningen kommer att livesändas på engelholm.se.

Coronavirussjukdomen covid-19
Vill du veta vad kommunen gör i spåren av pandemin? Vår hemsida uppdateras löpande med information om hur vi arbetar i förhållande till coronavirussjukdomen och covid-19.

Läs mer på: www.engelholm.se/covid-19

 

OM Ängelholm
Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer – två tågstationer och två europavägar.