Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Ny utställning om biologisk mångfald invigs!

I sommar får besökare till akvariet ta del av en ny fotoutställning som invigs online nu på torsdag den 18 juni kl 14. Invigningen görs via Havets Hus facebooksida.

Bägarkorall. Foto; Naturfotograf Roger Jansson – Klicka för större format

I fotoutställning finns både digitala och tryckta foton som alla är tagna av naturfotograf Roger Jansson, till vardags akvarietekniker på Havets Hus. De visar livet i och runt havet. En del av bilderna är fotade på Havets Hus men majoriteten har Roger fotat i närområdet. I utställningen finns även en databas där man kan lära sig mer om olika arter och miljöer i havet.

Biologisk mångfald betyder mångfalden av och variationen inom och mellan arter och ekosystem. Den gör att naturen kan anpassa sig till förändringar och ger oss sådant vi behöver för att leva, såsom mat, mediciner och ren luft. Idag är biologisk mångfald en av de planetära gränser som människan överskridit mest och krafttag behövs för att vända utvecklingen. Exempelvis har en tredjedel av alla korallrev försvunnit och ca 90% av världens fiskbestånd är fiskade till sin gräns.

Havets Hus har i sommar utökat öppettiderna för att möjliggöra för besökare att komma när det är färre andra gäster. Dagsprogrammet är förändrat och istället för att samla besökarna vid olika guidningar under dagen så rör sig guiderna i akvariet och pratar med besökarna i mindre grupper.

Mer information om åtgärder och anpassningar i samband med coronapandemin finns HÄR på hemsidan!