Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Victorialoppet – 10-15 juli över hela Sverige!

Victorialoppet öppnar upp för hela Sverige att delta och bidra till Kronprinsessan Victorias fond

Victorialoppet är vanligtvis en folkfest på Öland och en viktig del av arrangören IFK Borgholms verksamhet. Årets Victorialopp kommer anpassas för att undvika större folksamlingar och samtidigt göras tillgängligt för fler att delta. Loppet kommer därför genomföras under flera dagar och det kommer vara möjligt att springa, vandra eller cykla var som helst i Sverige. Alla deltagare i Victorialoppet är dessutom med och stödjer Kronprinsessan Victorias fond, som arbetar för en aktiv fritid för barn och ungdomar i Sverige med funktionsnedsättning.

Victorialoppet är en del av Victoriadagarna, som vill inspirera till fysisk aktivitet och en hälsosam livsstil. Loppet går vanligtvis av stapeln 15 juli i Borgholm men kommer nu att genomföras under Victoriadagarna 10-15 juli över hela Sverige och förutom sedvanlig löpning kan man i år även vandra eller cykla Victorialoppet.

Anmälan till Victorialoppet kostar 300 kr (150kr för barn under 16 år), varav en del av överskottet tillfaller Kronprinsessan Victorias fond.

Anmälan och mer information finns på victorialoppet.se

EXTERNA LÄNKTIPS
victorialoppet.se
Kronprinsessan Victorias fond
victoriadagarna.se


OM Victoriadagarna
Victoriadagarna är en hyllning av Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag. Evenemanget firas årligen på Öland och sträcker sig över flera dagar. Den tv-sända Victoriakonserten äger rum på Kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli. Evenemanget består av artistuppträdanden, utdelandet av Victoriapriset och en insamling till Kronprinsessan Victorias Fond. Programmet har de senaste åren sänts i SVT, NRK och YLE med totalt över 1,5 miljoner tittare.