Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Uppladdningen inför Sveriges första digitala stadsfestival fortsätter!

Hx spänner de musikaliska musklerna – Miriam Bryant och Anis Don Demina klara för sommarens digitala stadsfestival!

Uppladdningen inför Sveriges första digitala stadsfestival fortsätter. Nu är det klart att Hx-festivalen gästas av Miriam Bryant och Youtube-fenomenet Anis Don Demina.

Bilden ovan; Miriam Bryant och Anis Don Demina – Klicka för större format!

Miriam Bryant är sångerskan och låtskrivaren som med singeln ”Finders, Keepers” från 2011 gjorde entré i musikvärlden. Debutsingeln seglade upp bland de 100 bästa på radiolistan i Tyskland och inom kort blev Miriam Bryant ett namn även här hemma i Sverige. I dag är hon en av våra mest uppskattade popstjärnor med ett flertal musikpriser i bagaget. Dessutom har hon det svårslagna rekordet från 2016 då tre av hennes låtar låg högst upp på Svensktoppen! Hon har även varit en av värdarna för Musikhjälpen och i februari 2020 gästade hon det populära programmet Jills veranda.

Med drygt 470 000 prenumeranter på sin Youtube-kanal har Anis Don Demina verkligen etablerat sig på den svenska musikscenen. När sångaren, musikern och DJ:en Demina 2017 släppte sin egen låt ”On My Mind”, fick den på kort tid en miljon lyssningar på Spotify. Han har två gånger medverkat i Melodifestivalen och förra året gav han röst till en av hyenorna i den svenska versionen av den amerikanska animerade filmen Lejonkungen. 2019 var Anis Don Demina nominerad till en Rockbjörn för Årets genombrott.

-”Det här är två riktiga drömbokningar som verkligen breddar vårt musikutbud under Hx-festivalen 2020. Båda konserterna kommer att live-streamas från A-hallen på Arenan där scenbygget bidrar till härlig musikupplevelse av högsta Hx-valör”, säger Jonas Stoltz, projektledare för Hx-festivalen 2020.

Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något.
Möt oss på helsingborg.se!