Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Emma Tinnert visar fjärilarnas värld vid Hornborgasjön!

Konstnären Emma Tinnert, med rötterna i Östra Tunhem, ställer ut på Doppingen vid naturum Hornborgasjön i sommar. Hon kommer dessutom hålla i en guidning med fjärilstema Utställningen på Doppingen kommer att pågå under juli och augusti. I den kommer besökarna få ta del av Emma Tinnerts detaljrika illustrationer av fjärilar och orkidéer.

Foto/Källa; Myungho Lee/Pixabay – Klicka för större format

– ”Jag har målat så länge jag kan minnas men det var när jag studerade till biolog som drömmen om att bli illustratör började växa. Bilderna i den här utställningen är hämtade ur böckerna ”Min fjärilsbok” och ”Ölands orkidéer”, berättar Emma Tinnert.

Utöver utställningen kommer besökarna också att få möjlighet att delta i en guidning om fjärilar och fjärilsliv med Emma Tinnert. Guidningen äger rum utomhus söndagen den 5:e juli kl 14 vid naturum Hornborgasjön vid fint väder. Det är begränsat antal platser och föranmälan görs till Naturum Hornborgasjön.

I samband med guidningen finns möjlighet att köpa ett signerat exemplar av ”Min fjärilsbok” på naturum.

”Jag kommer att ge en introduktion till fjärilarnas spännande värld. Jag hoppas locka fler att vilja lära sig mer om dessa fantastiska små varelser”, säger Emma Tinnert.

Naturum Hornborgasjön
Öppettider; Dagligen kl 10-17

Café Doppingen
Onsdag-fredag kl 11-16
Lördag-Söndag kl 11-17

MER INFORMATION
Länstyrelsen Västa Götaland
Naturum Hornborgasjön