Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Hemestertips för barnfamiljer och badplatser toppar statistiken!

I mitten av maj lanserade Destination Sigtuna kampanjen Hemester i Sigtuna och hittills har över 6000 besökare hittat till kampanjsidorna. Barnfamiljstipsen är populärast följt av inspiration för ”Bara vi” och ”Tillsammans med vännerna”. Sigtuna är välkänt för sitt stora utbud av roliga aktiviteter och tips om badplatser, följt av Steninge slott och minigolf toppar besöksstatistiken.

Det har nog knappast undgått någon att årets stora semestertrend är att hemestra. Ordet hemester är en sammanslagning av ”hemma” och ”semester” och betyder att man semestrar på hemmaplan. Sigtuna med sin spännande historia, alla runstenar, ruiner och slott, butiker, caféer och restauranger, hotell, vackra natur, vandrings-och cykelleder och den långa kuststräckan mot Mälaren med badstränder, naturhamnar, gästbryggor och fågeltorn gör destinationen till ett mycket uppskattat utflyktsmål.

-”Sigtuna är en underbar plats att besöka på sommaren och det är så roligt att se att så många hittat till våra hemestertipssidor. Det finns så mycket att upptäcka och göra i Sigtuna och jag tror just att det är den stora variationen av unika upplevelser från Sveriges första stad, ruinerna och slotten till shoppingen, restaurangerna, vattnet och naturen som gör Sigtuna till en så omtyckt plats”, säger Anna Lakmaker, vd Destination Sigtuna.

Hemester i Sigtuna – statistik

  • Över 6000 besökare har hittills hittat till kampanjsidorna
  • De fem mest besökta aktiviteterna på hemsidan är: Badplatser, Steninge slott, Minigolf, Ingegerdsleden, Båtar till Sigtuna
  • Över 20 artiklar och blogginlägg har publicerats
  • I Turistbyrån är de vanligaste frågorna från besökarna information om guidade turer, öppettider för restauranger och butiker och information om båtar som trafikerar Sigtuna.

Hitta fler hemestertips här! 

Destination Sigtunas uppdrag är att locka fler besökare till destinationen och därmed stärka dess attraktionskraft. Sigtuna ligger på fjärde plats nationellt i gästnattsstatistiken och destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg, och Sigtuna stad. Bolaget bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. Samverkan sker i nära samarbete mellan kommun och näringsliv och bolaget driver bland annat ett hotellnätverk, ett hållbarhetsnätverk och Frukostklubben.
För mer information, besök www.destinationsigtuna.se