Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Spårlös vandring – så gör du med matrester, toabesök och skräp!

Hur minskar man sina spår i naturen? Fjälledaren i Friluftsfrämjandet, Maria visar oss gröngölingar hur vi kan ”gå på tur” (visst har det en norsk klang) lite natursnällare.

Maria vill att naturen ska hålla sig frisk även när vi lämnat den. Det är något hon brinner hett för.

Oavsett om vi vandrar i lummiga bokskogar, längs med trolska åar eller över vida fjäll är det viktigt att vi försöker minska vår påverkan på naturen. Att gå på längre turer innebär förstås att vi har en hel del saker för oss och med oss. Allemansrätten ger oss generöst utrymme – i gengäld måste vi vara exemplariska besökare, säger Maria.

Läs mer här om hur du gör på vandringen med toabesöket, disken, matrester och skräp!


Bli medlem i Friluftsfrämjandet!

Som medlem i Friluftsfrämjandet bidrar du till att få ut fler barn i naturen och främja friluftslivet idag och i framtiden. Du får också tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter med våra ledare som bjuder på härliga upplevelser i naturen!
Bli medlem idag – Läs mer HÄR!