Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Fyra nyanser av sensommar på Sofiero!

-Idéer och grön inspiration för din trädgård

Programserien ”Fyra nyanser av sensommar” på Sofiero slott i Helsingborg inleder en ny installation i parken varje vecka, med start onsdagen den 12 augusti och fyra veckor framåt. Skaparna bakom de olika installationerna är; Minna Mercke Schmidt, Annika Christensen, Per Benjamin och John Taylor – i samarbete med Sofieros trädgårdsmästare. John Taylor är även programledare för de filmer som spelas in varje vecka där respektive trädgårdskreatör lyfts fram. Genom dessa inspelningar kan en bred publik ta del av sensommarens upplevelser i parken.

Foto av Elstef från Pixabay

Med anledning av rådande omständigheter har vi tvingats att ställa in ”Den Stora Trädgårdsfesten” i slutet av augusti. Men istället för en enda stor fest vill vi nu bjuda våra besökare på något extra under fyra veckor, både på plats i den vackra slottsparken och via digitala inspelningar. Varje vecka bjuder på möjligheter att få nya idéer och grön trädgårdsinspiration, samt ett möte med skaparna bakom de olika installationerna, säger Martina Arnér, projektledare för Fyra nyanser av sensommar.

PROGRAM

Med skogen som ram – från 12 augusti

Författaren och blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt skapar förtrollande landskap inspirerade av skogens festsalar. Med vackra grenar, gröna toner och andra inslag från naturen kommer hon att presentera en installation full av överraskningar.

Mina vackraste perenner – från 19 augusti

Trädgårdsfotografen och influeraren Annika Christensen inspirerar med perenner i krukor. Med sina höga, låga, lättskötta och somriga kompositioner bjuder hon på idéer och blomsterglädje. Det utlovas både klassiska trotjänare och nya spännande sorter i krukorna.

Skördefest i det gröna – från 26 augusti

Floristen Per Benjamin välkomnar publiken till en skördefest med säsongens vackraste blomster, blad och frukter. Av det som just nu växer i trädgården skapar Per Benjamin en magnifik och miljövänlig dukning med återbruk i fokus.

Johns och Sofieros kärlek till växter – från 2 september

På ett bord fullt med blomstervaser hyllar John Taylor sin kärlek till växter. I vaserna finns mängder av växter från Sofiero, men också mer oväntad grönska från Johns egen trädgård. ”Jag kan få inspiration från vilken trädgård som helst. Men rabatterna på Sofiero ger mig det där lilla extra som jag behöver som trädgårdsmästare”.

Filmklippen från Fyra nyanser av sensommar presenteras löpande på:
Sofiero slott och slottsträdgårds facebooksida.

Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer.

Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se

Lämna ett svar