Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Sensommaren smakar allra bäst under Skördetid i Halland!

Årets profiler för Skördetid i Halland.
Några av de passionerade matentreprenörer ni kan möta under Skördetid i Halland.  Fr.v.  Cecilia Paulsson & Catharia Paulsson – PaulssonPaleo, Kar-Johan Gunnarsson – Skottorps Säteri, Niklas Gustafsson – Kustbageriet, Rina Ratell & Johan Blidberg – Lis Mejeri.
Foto: Caroline Andersson – Klicka för större format!

När det är dags att avrunda sommaren och fira in hösten, bjuder vi hallänningar in till Skördetid i Halland. Här varar sensommaren lite längre än i många andra delar av landet och kombinationen av vår vackra natur, salta sensommardopp och fantastiska matupplevelser kan bli en skön uppladdning inför vintern.

Aktiviteterna pågår vecka efter vecka – från augusti till oktober – och är en arena för producenter, förädlare och måltidsskapare att samlas kring. Nu laddar Skördetid i Halland för en sensommar och höst fylld av fina möten, minnesvärda upplevelser, kunskap om maten och kärlek till densamma.

Ny, användarvänlig hemsida

– ”Nytt för i år är att vi tagit fram en inspirerande och mer användarvänlig hemsida, skordetidihalland.se. Här kan alla med verksamheter som passar in under Skördetid-konceptet presentera sig. Besökaren får lätt en överblick över vad som händer, vart det händer och kan på så sätt sy ihop sin egen lilla rundtur,” säger Mia Lachmann från Destination Falkenberg, som är projektledare för Skördetid i Halland.

Hjälpa lokala företag att hitta nya kunder

Skördetid i Halland hjälper lokala företag att hitta nya kunder bland hallänningar men inspirerar såväl svenska som utländska gäster att upptäcka restauranger, caféer, gårdsbutiker, surdegskurser och matvandringar mm. Bakom Skördetid i Halland står destinationerna i Halland i samarbete med Region Halland, LRF, Hallands Matgille och Signerat Halland.

”I år känns Skördetid i Halland mer rätt och mer angeläget än någonsin. Vi hoppas att hallänningarna själva ger sig ut för att uppleva det som bjuds i närområdet och att sensommaren och hösten ska kompensera något för den tuffa försäsongen som många av företagen har haft”, avslutar Mia Lachmann.

För mer information: www.skordetidihalland.se

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla besökare att göra detsamma.

Visit Halland är Region Hallands besöksnäringsavdelning och vi vill få fler att upptäcka det många av oss redan märkt – att det är något speciellt med Halland. För att lyckas få fler människor att uppleva allt det fina i Halland samverkar vi med både destinationerna och företagen i Halland.

 

BESÖK LISTITSWEDEN´S SYSTERSAJT
Besök gärna vår systersajt HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter, Världen runt, på vår, ständigt växande hemsida.