Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Stadsvandringar varje onsdag och söndag i augusti

Intresset för att uppleva Gamla stans judiska historia har varit över förväntan med fullbokade stadsvandringar. Nu fortsätter vandringarna på onsdagar och söndagar under hela augusti.
Gamla stan är mer än bara blodbad och kungar. Nu låter vi gatorna och gränderna berätta om den tidiga svensk-judiska historien. Vi besöker några av de allra första judarna i Sverige och får höra om deras liv.

Bilden ovan; Foto: Jean Baptiste Béranger – Klicka för större format

Från 1782 till 1838 levde judarna under en särskild lagstiftning, Judereglementet, som på olika sätt begränsade deras vardag. 1838 blir ett turbulent år för Sverige och revolutionens vindar blåser över Stockholm – något som de svenska judarna drabbas av, på både gott och på ont.

Varje onsdag och söndag kl 14.00 under hela augusti.
Vandringen börjar utanför Judiska museet och är cirka 60 minuter. Biljett köps i museibutiken.

Pris: 140 kr (120 för pensionär, student och museets vänförening). I priset ingår entré till museet. Stadsvandringarna genomförs med stöd från Region Stockholm.
Glöm inte att boka din plats på ”bokning at judiskamuseet.se”! Det blir snabbt fullt.

Judiska museet finns i Sveriges äldsta bevarade synagoga i Gamla stan.


Bilden ovan är från öppningen den sjätte juni 2020

Nominerade till Årets museum 2020
Judiska museet har kommit hem och nyöppnat i historiska lokaler. Ett flerårigt metodiskt arbete som kombinerar samtidskonst och forskning, på flera platser i Sverige, har format basutställningens urval av föremål och berättelser. Kommunikationen i samband med nyöppningen gav stort genomslag, med ett budskap om inkludering och nyfikenhet i relationen mellan minoritet och majoritet.”
– Sveriges Museer och Svenska ICOM

Öppettider under sommaren
Tisdag-torsdag 11:00 – 17:00
Fredagar 11:00 – 16:00
Lördag-söndag 11:00 – 17:00

Shabbat shalom! På lördagar har museet fri entré mellan klockan 11:00 och 12:00

 

BESÖK LISTITSWEDEN´S SYSTERSAJT
Besök gärna vår systersajt HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter, Världen runt, på vår, ständigt växande hemsida.