Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Stadsmuseet och Medeltidsmuseet öppnar igen 11 augusti!

Efter att ha haft stängt sedan i mars på grund av coronaviruset öppnar Stadsmuseet och Medeltidsmuseet igen 11 augusti.

Museerna öppnas med säkerhet i fokus enligt råd och riktlinjer och nya rutiner införs. Besökarna kommer fortsatt kunna gå på visningar och föreläsningar och följa med på stadsvandringar. Antalet deltagare är dock minskat för program både inne i museerna och ute på stan. Stadsvandringar kan även gå andra rutter än vanligt. Städningen i museerna är utökad och det finns handsprit för besökare. I museernas butiker är det endast kontantfri betalning.

Stadsmuseet

Upplev vår stads utveckling under 500 år, nu kvällsöppet både tisdagar och torsdagar. Utställningar öppnar med Stockholmsfoto av Ulf Lundin och Lars Epstein. Det blir bland annat berättarlördagar på gården, historisk kroki och en ny föreläsningsserie om Stockholmsarkitektur med Martin Rörby. Salongens nylanserade och bemannade bibliotek och forskarrum erbjuder litteratur och program om vår stad. Stadsmuseet ligger vid Slussens tunnelbanestation, norra utgången mot Södermalmstorg.
OBS! Under öppningsveckan 11–15 augusti ges en mängd olika stadsvandringar till specialpriset 30 kronor

Stadsmuseet
Alla program augusti–september


Medeltidsmuseet

Museet är byggt kring det unika fyndet av Gustav Vasas stadsmur. Här kan besökarna uppleva stadens tidiga historia genom fornlämningar, uppbyggda miljöer, konstverk och föremål. Den nya utställningen Stockholms blodbad 500 år berättar om den invecklade maktkampen om Sveriges tron. Museet ger även visningar av utställningen och stadsvandringar kring de blodbesudlade platserna och om personerna i dramats centrum. De populära gratisvandringarna på onsdagar om Slussens historia och arkeologiska fynd fortsätter.

Medeltidsmuseet
Alla program augusti–september
Fri entré till museerna. Biljetter till program släpps 4 augusti.