Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Klarälven

”Klarälven stilla och vacker du är, jag kan dig aldrig glömma ….”  Klarälven i Sverige samt Klara, Femundselva och Trysilelva i Hedmark fylke i Norge utgör en och samma älv som är omkring 460 kilometer lång. Nästan 300 kilometer av älven är belägen i Sverige, främst i Värmland, men även i viss mån i Härjedalen. Avrinningsområdet är 11 847,6 km² totalt. Vid mynningen i Vänern är medelvattenföringen 162,5 m³/s samt medelhögvattenföringen 690 m³/s.
Källa, Wikipedia

Fotografen till denna vackra bild är, Susanne Bråth.
Bilden tog Susanne, vid Ekshärad, strax hitom Brattfallet. Susanne är en duktig fotograf, även medlem i Facebookgruppen, Dagens Sverigebild, där ni kan se många fina bilder över vårt avlånga land.