Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Marsliden, en del av paradiset

Latitud 65 grader nord I södra Lapplandsfjällen, 5 mil från svensk-norska riksgränsen, 10 mil från Vilhelmina och 40 mil från Sundsvall ligger den vackra och oexploaterade fjällbyn Marsliden. Hit kan du fly från en vardag i högt tempo. Denna lilla fjällby blev välkänd genom Bernhard Nordh’s böcker om nybyggarna som kom till Marsliden på 1800-talet, I Marsfjällets skugga och Fjällfolk. Mitt i Marsliden ligger Kanons Kiosk/café och prylmuseum, det är här ni hämtar nyckel till stugbyn. Här fungerar även dropin bokning när det finns lediga stugor!
Källa; Marsliden Fjällby

Fotograf är Ewa Nilsson, LapplandPhoto – Klicka på bilden för större format

Så här beskriver Ewa, sin bild;
Marsliden, en del av paradiset! För övrigt, för de som läst hans böcker, Bernard Nordhs trakter med bl a ’I Marsfjällets skugga’. Här hade han sin stuga och inspiration i Marsliden, Västerbottens Län, Sweden”.

Tusen tack för din medverkan med denna vackra bild på Marsliden, Ewa!

Se fler vackra bilder inom Sverige, från Ewa och andra duktiga fotografer i gruppen, Dagens Sverigebild, på Facebook