Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Det kungliga Stockholm!

Upptäck det kungliga Stockholm med ett besök på något av de kungliga slotten eller någon av de kungliga parkerna. I juli bestämde H.M. Konungen att fyra av de kungliga slotten ska hållas öppna för besökare. Förutom dessa fyra slott, är slottsparkerna på de övriga kungliga slotten öppna. Parkerna är perfekta utflyktsmål för vackra promenader bland skulpturer och trädgårdskonst, med både gott om plats och trevliga caféer.

Foto; Raphael Stecksén, Copyright Kungl. Hovstaterna – Klicka på bilden för större format!

Kungliga slottet
Det kungliga slottet (bilden ovan) är ett av Europas största och mest levande slott. Det här är H.M. Konungens officiella residens och arbetsplats för Kungaparet och hovet. Njut av barockarkitekturen som är fördelade på elva våningar med mer än 600 rum.

Drottningholms slott
Sedan 1981 har Kungafamiljen bott på Drottningholms slott som uppfördes efter franska förebilder redan på 1600-talet. Lägg gärna en hel dag på en utflykt hit och upplev den historiska miljön och passa på att besöka både den storslagna slottsparken såväl som lustslottet Kina Slott. Dessutom kan man efter ett besök skryta med att man besökt ett utflyktsmål som är upptaget på UNESCO:s världsarvslista.


Drottningholms Slott. Foto/Källa; Erich Westendarp, Pixabay

Kina Slott
Visste ni att Kina slott är en födelsedagspresent från kung Adolf Fredrik till drottning Lovisa Ulrika, som hon överraskades med en julikväll 1753? Under den här tiden var det kinesiska i ropet och såväl slottet som dess interiör går i kinesisk stil, väl bevarat än idag.

Gripsholms slott
Om ni har lite mer tid över är ett besök i vasaborgen Gripsholm, en bit utanför Mariefred väl värt ett besök. Slottet byggdes redan på 1500-talet av Gustav Vasa, och än idag finns välbevarade rum från den tiden. Missa inte den stora porträttsamlingen med kända ansikten från Sveriges historia.


Gripsholms Slott- Foto; Raphael Stecksén, Copyright Kungl. Hovstaterna

OM GRAND HOTEL
Med sin vackra miljö och sitt fantastiska läge i stadens hjärta har Grand Hôtel varit en hemvist för internationella celebriteter, storslagna fester och hängivna livsnjutare sedan 1874. Den vackra Cadierbaren, Mathias Dahlgrens prisbelönta restauranger och den inbjudande Verandan bjuder på storslagen utsikt mot Stockholms slott och ett utbud av mat och dryck i absolut världsklass. Grand Hôtel erbjuder även avkopplande bastubad och svalkande dopp i Nordic Spa & Fitness.