Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Ellery Beach House Stockholm – ESS Groups 10:e destination!

ESS Groups 10:e destination slår nu upp sina dörrar och det gör man längst ut på Elfviks Udde i Lidingö. Resorten bjuder inte bara på närhet till natur och hav, platsen är dessutom fylld av upplevelser så som pooler, beach club, padelbanor, restaurangen Palmers, barer, möteslokaler och gym. Idag är det äntligen dags och förhandsintresset slår alla förväntningar.

Ellery Beach House Stockholm – här möts man av grönska, natur, hav, pooler och boulebanan i direkt anslutning till huvudbyggnaden. Väl inne i lobbybaren, som även är din receptionsdisk, möts man av en välkomnande lounge som ramar in den öppna brasan. Några meter bort från lobbybaren hittar du shuffleboards, biljard och pingisbord. En trappa ner i ”Coco Beach Club” finner du pooler, fire view och dagbäddar som bjuder in till en avslappnad stämning. När det är dags för middag bjuds du så småningom över till restaurangen Palmers där mat serveras signerad prisbelönta Frida Nilsson från MJ’S och Head Chef Patrik Rodehed. Oavsett vart i resorten du befinner dig, är musiken och den unika interiören något som förstärker hela upplevelsen.

Allt har lett upp till detta, allt vi gjort på Steam Hotel, Pigalle, MJ’S, Falkenberg Strandbad, Ystad Saltsjöbad, Bellora, Fyri. Nu är det 13 år sedan starten nere på Ystad Saltsjöbad och nu, äntligen, har vi fått möjligheten att få komma till vackra Lidingö i Stockholm. 10:e destinationen vi öppnar och det känns nästan overkligt!” berättar Jonas Stenberg, VD ESS Group.

Trots en turbulent period med Covid-19 pandemin som lamslagit världen, öppnar idag Ellery Beach House upp dörrarna. Med sin 60–70 tals inspirerade interiör och Palm Springs sentiment, har Ellery Beach House redan fått stor uppmärksamhet och trycket på förfrågningar från privat- såväl som businessgäster har varit långt över förväntan. Beläggningen i september månad slår alla förväntningar och intresset från företag att mötas och konferera på ett corona-säkert sätt är mycket stort.

Säkerhet och trygghet står alltid högst upp på vår prio! Att arbetet med rutiner och arbetsprocesser kring avstånd, hygien, handsprit och att skapa trygga möten har varit rigoröst. Vi uppskattar även det stora fokuset som våra konfererande företag har haft i sin planering inför sina möten”berättar Joel Singer, VD Ellery Beach House Stockholm.

Från Stockholms innerstad tar det inte mer än 20 minuter ut till udden där man hittar hotelldestinationen Ellery Beach House.

Vi är så glada över att så många redan bokat sin upplevelse hos oss, nu har vi och hela teamet siktet inställt på att göra vårt allra yttersta för att skapa starka och positiva minnen för våra gäster.Vi har tryckt in så mycket kärlek vi bara kunnat i Ellery. Att bli sedd, få service utöver förväntan, bli överraskad, välkomnad och omhändertagen – det är det vi vill bli omtalade för! Och det arbetet startar idag”avslutar Jonas Stenberg.

Fakta:

  • Öppningsdag: 1:e september, 2020
  • Antal rum: 122
  • 11 konferenslokaler
  • 2 restauranger
  • 3 barer
  • 4 pooler
  • 4 behandlingsrum
  • 2 padelbanor
  • 1 Gym

OM ESS Group

Ess Group (Öppnas i ett nytt fönster)verkar inom hotell-, restaurang och konceptutveckling. Ess Group arbetar med att skapa unika mötesplatser som gestaltas av unika karaktärer. Genom vår passion, professionalism och personliga prägel skapar vi lönsamhet och gästupplevelser i världsklass.

I Göteborg driver vi idag Luxury Boutiquehotellet Pigalle och Lifestylehotellet Bellora. Söderöver ligger destinationshotellen, Falkenberg Strandbad, Ystad Saltsjöbad och det lilla gourmethotellet Villa Strandvägen. MJ’S hittar du i Malmö och i Västerås finns The Steam Hotel i ett 100 år gammalt ångkraftverk. Fýri – Resort of Norway öppnade i Hemsedal i december 2019. Och så har vi expanderat till vackra Danmark med Marienlyst i Helsingör. Och idag öppnar Ellery Beach House Stockholm på vackra Lidingö! Vi jobbar också på ett nytt destinationshotell där vi inkluderar företagskontor i Gårda, Göteborg med lansering 2022.

ESS Group är även aktiva partners i ett flertal restauranger såsom;
Barabicu, Tranquilo, Villa Odinslund, Villa Johanneberg, Port du Soleil, Brasserie Lipp, 8ight samt Spik Studios som utvecklar inspirerande, personliga koncept inom hotell, restaurang och offentliga miljöer.