Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Fem måsten i Dalarna under september!

Semestern är över för de flesta, men det är inte för sent att nyttja de sista solstrålarna och ge sig iväg på en mysig hösthelg med nära och kära. I Dalarna finns bekvämt boende, genuina matupplevelser och rik natur. Många av de mest populära besöksmålen håller fortfarande öppet och det finns gott om utrymme för att hålla avstånd.
Fotograf/Källa; Tobbe Nilsson/Visit Dalarna – Klicka för större format

Visit Dalarna listar 5 måsten under september

1. Checka in på gemytligt hotell

Anrikt, naturnära eller i city? Oavsett vilken typ av hotell som lockar är det enkelt att hitta ett vinnande alternativ i Dalarna. I Tällberg ligger exempelvis det anrika familjehotellet Åkerblads och i Borlänge finns nyrenoverade First Hotel Brage. Moskogen i Leksand och genuina Mora Hotell är två trevliga tips på utgångspunkter för helgens utflykter.

Se utbudet här  (Länken öppnas i ett nytt fönster)

2. Hitta lokala delikatesser

Det finns en mängd delikatesser som förknippas med Dalarna; inte minst goda ostar, strutsglass och knäckebröd. Taste of Dalarna (Länken öppnas i ett nytt fönster) är den ultimata guiden till den lokala maten. Helgen 4–6 september arrangeras Skördefest i södra Dalarna och evenemanget Mat runt Siljan.

Fotograf/Källa; Patrik Persson

Tre goda stopp på smakresan (Länken öppnas i ett nytt fönster)

3. Upplev Dalarna till fots

Välkomna höstfärgerna ute i dalafjällen eller vandra närmare centrum på lättillgängliga kulturstigar. Oavsett nivå finns en stor mängd vandringsupplevelser att välja och vraka bland.

Till guiden om vandring i Dalarna (Länken öppnas i ett nytt fönster)

4. Samla stopp på Kulturresan

Trots att hösten nalkas har flera av stoppen som utgör Kulturresan i Dalarna (Länken öppnas i ett nytt fönster) fortfarande öppet för säsongen. Ta en guidad tur genom konstnärsparet Karin och Carl Larssons inspirerande hem i Sundborn, eller varför inte ett fantasieggande besök på Munthes Hildasholm?

Ta del av Kulturresan (Länken öppnas i ett nytt fönster)

5. Paddla i fors – eller längs stilla vatten

Lockar vattnet? Under september månad arrangerar Far Away Adventures i Dala-Floda paddlingskurser. På ett flertal platser i Dalarna finns dessutom kajaker och kanoter att låna för att uppleva den vackra, stärkande hösten.

Läs mer om paddling i Dalarna (Länken öppnas i ett nytt fönster)

Fler tips väntar på HÄR! (Länken öppnas i ett nytt fönster)