Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

650 populära jobb lediga inför vintern i norska och svenska fjällen

Reseföretaget SkiStar  (Länken öppnas i nytt fönster) har gett över 11 000 unga mellan 18 – 24 år arbete de senaste 10 åren och får varje år in tusentals nya ansökningar. Att söka jobb i svenska och norska fjällvärlden är populärt och just nu pågår rekryteringen av vinterns nya medarbetare. På grund av den rådande Coronapandemin så jobbar SkiStar just nu för fullt med att säkerställa att destinationerna kan öppna på ett tryggt och säkert sätt för både gäster och personal, och följer givetvis Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Nytt för i år är därför att rekryteringsprocessen kommer att vara digital.

– ”Vi är stolta över att skapa arbetstillfällen för unga och är en av Sveriges största arbetsgivare för åldersgruppen 18 – 24 år. Arbetet hos oss på SkiStar är ett viktigt instegsjobb och många arbetar flera säsonger. Därför är vi extra glada i år att vi trots den rådande situationen i samhället inte ställer in årets rekrytering till vintersäsongen utan ställer om till en digital process”, säger Camilla Sundqvist som är HR chef på SkiStar.

Tidigare har rekrytering av nya medarbetare ägt rum under augusti men är i år framflyttat till september. Ansökningsperioden är mellan 1 september-20 september. Via SkiStars jobbsida HÄR (Länken öppnas i nytt fönster) kan du söka arbete som t ex Skidinstruktör i Hemsedal, Gästvärd i Lift i Sälen eller Lifttekniker i Åre.

Under september pågår urvalsprocessen av alla ansökningar och de som matchar SkiStars tjänster och värdegrund kallas sedan till intervju. Nytt för i år är att intervjumomentet genomförs med hjälp av digitala verktyg. Detta kommer att genomföras 26 september till 11 oktober. Efter intervjuperioden väljs sedan vinterns team ut. Totalt kommer drygt 1 000 personer kallas till intervju och av dessa kommer sedan cirka 650 personer att erbjudas arbete.

– ”Vi är en attraktiv arbetsgivare för många, inte minst bland unga och upp emot 65 % återkommer efter sin första säsong. Vårt uppdrag är att hitta ambitiösa och serviceinriktade medarbetare till SkiStar och jag är övertygad om att vi även i år kommer att lösa det trots att själva intervjuprocessen ser annorlunda ut. I tider som dessa så får vi hoppas att alla har extra förståelse för förändringen och att vi löpande anpassar vår verksamhet med trygghet och säkerhet i fokus”, avslutar Camilla Sundqvist.