Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

John Taylor och Sofieros kärlek till äpplen!

I den fjärde och sista delen av Sofieros programserie Fyra nyanser av sensommar  (Länken öppnas i nytt fönster)  står äpplet i fokus när tv-profilen John Taylor och trädgårdsmästarna på Sofiero bjuder in till en äppelinstallation i slottsträdgården.

Bilden ovan; Med ett bord fullt av äpplen bjuder John Taylor och trädgårdsmästarna på Sofiero in till en höstmysig äppelstund under träden. 2-13 september 2020.
Foto; Johanna Kärnstrand – Klicka på bilden för större format

I parken står flera bord uppdukade med äpplen och besökarna kan ta del av Sofieros gedigna, men inte så kända, äppelhistoria. Här kan man även lära sig mer om olika sorter och hitta en egen favorit till sin trädgård. Dessutom finns tips om vilken sort som passar bäst i äppelpajen och vilket äpple är godast att äta direkt från trädet. Visas fram till 13 september.

OM Sofiero Slott
Sofiero slott och slottsträdgård utanför Helsingborg är en plats där kunglig tradition möter experimentlusta och grönskande nyfikenhet. Parken har Sveriges största rhododendronsamling och är en oas för såväl trädgårdsfrälsta som barnfamiljer. Sofiero slott och slottsträdgård ingår i Helsingborg Arena & Scen som är ett av Nordens större kultur- och evenemangsbolag. Helsingborg Arena & Scen ägs av Helsingborgs stad.

Läs mer på sofiero.se  (Länken öppnas i nytt fönster)