Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – En dag på Killhults Countryfestival

Jag gillar countrymusik väldigt mycket. Och countrystilen. När det då arrangeras både och knappt ett par mil hemifrån sticker man förstås dit. Killhult ligger mellan Laholm och Örkelljunga och bara en kort bit från Våxtorp. Tyvärr ställdes ju festivalen in i år på grund av covin-19 men kommer tillbaka nästa sommar, 2021 den 13-14 augusti.

Killhult ligger mellan Laholm och Örkelljunga och bara en kort bit från Våxtorp.

entren680

Det första man möttes av när man kom fram var en fullsmockad campingplats med tält, husbilar och husvagnar uppstallade tätt intill. På många hängde den amerikanska flaggan jämte den svenska. Inte så konstigt med tanke på att countrymusiken har sina rötter USA. Väl framme vid entrén möttes man av två förtjusande vackra och trevliga unga damer!

flickorna_entren680

Man hann knappt lämna entréområdet förrän ljuv countrymusik nådde ens öron..

banda680

Längre fram fanns en skylt som sa att man fick lämna sina vapen och knivar hemma och att man drack på egen risk. Påminde lite om gamla tiders salooner. Nu hade jag lämnat mina sexskjutare hemma och eftersom jag körde bil tänkte jag inte bälga i mig tunnor med öl heller. Blev en liten burk Fanta.

I baren satt många glada countrylovers som gärna bjöd på ett leende och hälsade glatt!

happypeople680

Inne i huvudområdet möttes jag av sheriffen, Robert, 10 år och hans vicesheriff, Kjell- Åke, något äldre.

robertb680

Robert var nog den coolaste sheriff jag mött. Han hade ett lite trött uttryck som man får av att upprätthålla lagens långa arm och bekämpa skurkar och bovar hela dagen lång.

robert680

Han döljde sina skjutjärn på ett proffsigt sätt. Och om de inte hjälpte tvekade han inte att sätta tänderna i skurkarna!

robert_sheriffen600

Sedan dök de upp, de gamla västernlegenderna. Där fanns Buffalo Bill med sitt damfölje…

buffalobill680

Snabbskytten Wayatt Earp och hans dam…

wayatt_Earp680

Och så den vilde David Crocket med sitt lite blyga damsällskap..

trapper680

Blev man hungrig av allt dansande bjöds det på stekt gris och grillade tuppben!

steakhouse680

Här fanns också kaffeservering förstås. Kaffe är väl en cowboys nationaldryck, jämte whisky!

coffeebar680

Dansen man bjöd upp till var äkta squaredans. Väldigt roligt att titta på säkert mycket roligare att göra. Men jag hade nog satt krok på mig själv med mina långa skankar!

sqaredans680

I små shopar kunde man köpa det mesta i countryväg. hattar, remmar, cd-skivor, T-shirts med mera..

westernmarknad680

Motvilligt drog jag mig så hemåt eftersom jag skulle hinna med ett ”fotoskjut” till på hemvägen. Med krutröken hängandes i näsborrarna och till glad countrymusik begav jag mig iväg hemåt korsandes mellan glada folk varav de flesta ”var i hatten” – Det vill säga, de hade en snygg countryhatt på huvudet. Dagen till ära köpte jag mig själv en snygg svart skinnhatt med det rätta stuket men fann senare att den passade bättre på vår dotter!

Till tonerna från en välkänd sång från bandet, ”Adios compandre, adios amigos”, som Jim Revees, en sedan länge bortgången countrystjärna hade stora framgångar med, lämnade jag Killhults Countryfestival för denna sommaren. Men jag hade inte ens lämnat den bakom mig förrän jag längtade dit igen, nästa år…..