Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Sweden Game Festival tvingas ställa in!

I oktober skulle Sweden Game Festival ha gått av stapeln i Skövde för sjätte gången. Nu tvingas arrangören Next Skövde att ställa in på grund av de fortsatta restriktioner som råder.

Bilden ovan;Arrangören tvingas ställa in årets upplaga av Sweden Game Festival.
Foto: Tobias Andersson/Next Skövde – Klicka på bilden för större format

Normalt är hösten en festivaltät tid i Skövde med en större festival i månaden under augusti, september och oktober. Tidigare har Next Skövde tvingats ställa in Matfestivalen och Sweden Outdoor Festival och nu står det klart att inte heller Sweden Game Festival kommer att kunna genomföras.

”Det är ju självklart tråkigt att tvingas ställa in dessa stora och återkommande evenemang, men det finns i nuläget inte något alternativ”, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Arrangören försöker nu hitta en lösning för att delvis ställa om till ett digitalt evenemang och möjliggöra för besökare att ändå kunna möta spelutvecklare och få titta på demos och testköra nya spel.

– ”Vi kommer inte att kunna överföra hela festivalen till ett digitalt format, men vi undersöker förutsättningarna för att ge allmänheten tillgång till ett digitalt expo. Expot är lite av hjärtat i festivalen och de personliga mötena mellan spelutvecklare och besökare är ett signum. Vi försöker nu hitta ett bra sätt att skapa detta i en digital form”, säger Tau Peterson, projektledare för Sweden Game Festival.

Next Skövde bidrar till att Skövderegionen är välkomnande och attraktiv

Next Skövde är kommunens viktigaste redskap för att koordinera och positionera Skövde som destination. Bolaget ska driva och utveckla besöksnäringen så att den ökar mer än i riket. Bolaget ska verka för att utveckla Skövdes attraktionskraft.