Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Fem län med roliga aktiviteter!

Om man ska hemestra, alltså ha semester hemma i Sverige, så kan det vara klurigt att komma på vart man ska åka. Men här har du en perfekt lista med olika platser som du kan åka till själv, tillsammans med vänner eller med din familj. På så vis blir det lite enklare att bestämma sig, istället för att du själv ska sitta och slösa tid på att söka fram olika platser och inte minst vilket utbud som finns att tillgå.

Skåne
Det vackra Skåne med sina illgula rapsfält och vackra landskap bjuder dig på vackert väder och kustnära fiskebyar. När storstadspulsen lockar är utbudet stort med städer som Malmö med bron till Köpenhamn och även städer som Lund och Helsingborg har sina charmiga gågator. Varför inte passa på att handla hem lite godsaker som mat, kläder, analplugg, underkläder eller goda drycker, när du tar en tura till danska Helsingör från Helsingborg. Eller åk ut till Mölle och bli förundrad av den vackra utsikten över Öresund.

Norrland
Högst upp i Sverige ligger landskapet Norrland och där finns det goda möjligheter för att vandra. Några vandringsleder är längre och andra kortare. En av de mest kända är vandringsleden som går mellan Abisko och Nikkaluokta. Där kan man se vacker natur, komma nära det orörda svenska landskapet på norrländskt vis och har man tur kanske man får se en vacker älg eller något av alla de andra djur som håller till där uppe i skogarna i Norrland.

Jämtland
Skidor kan man visserligen också åka i Norrland, men det är i Jämtland man hittar riktiga skidorter som Åre och Sälen. Men även om det inte är säsong för att åka skidor kan man ändå få glädje av ett besök på en skidort. Skidbackarna förvandlas till perfekta slingor för bergscykling med mountainbike eller om man inte vill cykla kan man åka honda eller trehjuling. Det går naturligtvis också bra att vandra upp och ner för bergen.

Västra Götaland
Stockholms skärgård känner de flesta svenskar till. De små öarna med röda stugor med vita knutar ligger utspridda i skärgården och är kanske något av det mesta svenska som finns. Men även utanför Göteborg finns det skärgård med pärlor som Fjällbacka och Marstrand, som lockar många till Västkusten. Sköna bad och goda skaldjur är bara bonus och inte minst självaste Göteborg som inte kan undvikas.

Småland
I de småländska skogarna hittar man Astrid Lindgrens Värld. Men att hyra en fin lite stuga och ta med barnen och hunden ut i skogen kan vara ett lika stort äventyr som vad som helst annat.