Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Skånes Djurpark låter höstens gäster sova över i nytt succékoncept

Mellan den 26 september och den 1 november går det årliga höstfirandet i Skånes Djurpark av stapeln. Nytt för i år är att Camp Oak, tältbyn mitt i djurparken, står öppen för den som vill uppleva ett två dagar långt höstmys utöver det vanliga. Här får gästerna se en ny sida av parken när de går på upptäcktsfärd till djuren i skymningen, tillagar mat över öppen eld och somnar till ljudet av vargarnas yl.

Under sommaren har ”glamping” och unika upplevelser i friska luften stått högt på listan för många svemesterfirare. Skånes Djurparks övernattningskoncept Camp Oak har för första gången någonsin varit fullbokat under hela sommarsäsongen, trots att tältbyn haft öppet för övernattning varje dag under högsäsongen.


Bilden ovan; I en tältby mitt i djurparken upplever Camp Oaks gäster ett tvådagarsäventyr! I övernattningspaketet ingår två dagar i parken, frukost och middag samt unika djurupplevelser i skymning och gryning.
Foto/Källa; Skånes Djurpark

– ”Vi har haft en väntelista där familjer som vill övernatta i Camp Oak fått skriva upp sig i hopp om att någon ska boka av. Nu har vi öppnat upp tältbyn även under höstens helger och höstlovet för att fler familjer ska få möjlighet att ta del av upplevelsen”, säger Glenn André Viste Bøe, VD på Skånes Djurpark.

I Camp Oak sover familjer över i tentipitält utrustat med värme och el, tillag
ar sin mat över eldstaden på trädäcket utanför tältet och följer med på upptäcktsfärd i skymning och gryning. I priset ingår två hela dagar i parken där man kan uppleva höstens aktiviteter. Pumpakarvning, trolljakt, brölande kronhjortar och halloweenbus i Fåret Shaun Land står på programmet.

Bilden ovan; Björnarna Glok och Ester förbereder sig för den nalkande vintern. Passa på att säga godnatt till björnarna innan de slumrar in för den här säsongen!
Foto/Källa; Skånes Djurpark

– ”Höstversionen av Camp Oak kommer bli extra stämningsfull med sprakande eldstäder där man grillar marshmallows tillsammans, kronhjortar som brölar och djur som är framme och aktiva i det krispiga höstvädret”, säger Glenn André.

Höst i Djurparken pågår mellan den 26 september och den 1 november. En övernattning i Camp Oak kostar från 3995 kr och inkluderar då två dagar i parken, övernattning i eget tält, middag, frukost och unika djurupplevelser för fyra personer.

OM Skånes Djurpark
I Skånes Djurpark (Länken öppnas i ett nytt fönster) bor numera inte bara nordiska djur; 2015 växte ett 20 000 kvadratmeter stort Fåret Shaun Land fram och blev hem för Fåret Shaun och hans flock. Under de senaste åren har Skånes Djurpark vunnit 7 internationella priser på branschorganisationen IAAPAs gala ”Brass Ring Awards” för sitt innovativa arbete.

Skånes Djurpark ägs av det norska familjebolaget Lund Gruppen Holding AB, (Länken öppnas i ett nytt fönster) som sedan starten 1895 ägs och drivs av familjen Lund. Koncernen är en av Skandinaviens största aktörer inom besöksnäringen och äger förutom Skånes Djurpark även norska nöjesparken Kongeparken, Lunds Tivoli och Lund Gruppen Arrangemang, som arrangerar flera av Norges större festivaler och byfester. Varje år skapar koncernen oförglömliga upplevelser för över 3 miljoner människor.